We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler ULUSLARARASI İLİŞKİLERİN DÜZELİYOR OLMASI HEPİMİZİ SEVİNDİRİYOR!

ULUSLARARASI İLİŞKİLERİN DÜZELİYOR OLMASI HEPİMİZİ SEVİNDİRİYOR!

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Çanakkale Anzac Otelleri Sahibi olan ve aynı zamanda ÇATOD ( Çanakkale Turistik Otelciler Derneği  ) Yönetim Kurulu Üyesi olan Armağan Aydeğer turizmdeki ve Çanakkale turizmdeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

13694108_1468951083130964_691118598_o

 

Son dönem turizmde yaşanan krizin, uluslar arası ilişkilerin iyileşme süreci ile daha motive olduklarını belirten Aydeğer, “. Özellikle şu son dönemdeki yaşadığımız dış ülkeler ile olan ilişkilerin iyileşmesi hepimizi sevindirdi. Biz turizmi bir bütün olarak niteliyoruz. Antalya’daki Rus turizminin en azından önünün açılması bir motivasyon faktörü olarak değerlendiriyoruz.  Çanakkale’de doğrudan bir Rus ağırlığı olmamasına rağmen turizme olumlu bir moral kaynağı olacağına inanıyoruz” dedi.

Halil ÖNCÜ-ÇANAKKALE

Dış Pazarda olduğu kadar iç Pazarda da aynı denge içerisinde yürünmesi bizler için oldukça önem taşıyor!

Turizmde güvenliğin önemine dikkat çeken Armağan Aydeğer, güvenlik tehdidi, diplomatik sıkıntılar ile mülteci krizi ve bu krizde geçiş noktası olunmasının turizme zarar verdiğini söyleyerek, ”Bu sene itibarı ile yaşamış olduğumuz başta global güvenlik tehdidi ve bunun yoğun şekilde yaşanması, var olan diğer dış ülkeler ile yaşana  diplomatik sıkıntılar bununla birlikte mülteci krizi ve bu krizde geçiş noktası olmamızdan dolayı başta ülkemiz de ve sonrasında da  bölgemizde ciddi bir turizm daralması yaşamaktayız. 2016 bu anlamda özellikle dış pazarda ciddi olumsuzluklara ve iptallere sahne oldu bu güne kadar. Çanakkale olarak en büyük avantajımız tarihi Gelibolu yarımadasının varlığı. Bu sebepten ötürü özellikle iç pazarda bölgemize mart 15’in den bu yana bugüne kadar çok ciddi bir ilgi var. Bu işte aslında yaşamış olduğumuz ve yaşamakta olduğumuz dış pazardaki ciddi daralmanın bir noktada can suyu oldu. Tabii ki biz teraziyi iki kefesi ile birlikte görmek istiyoruz. Çünkü sürdürülebilir bir turizmin bu şekilde olacağına inanıyoruz. Bu nedenle de dış Pazar olduğu kadar iç Pazarında aynı denge içerisinde yürümesi bizler için oldukça önem taşıyor” diye konuştu.

13709535_1468951076464298_1804304255_o

2 Ekim 2016 tarihinde tarihi yarım adada Gelibolu Maratonuna herkesi bekliyoruz!

Geçtiğimiz dokuz günlük bayram tatilinin hareketliliğinin sektöre bir can suyu oluşturduğunu da ifade eden Aydeğer, turizmde önemli olanın,  homojen bir yapıda sürdürülebilir bir yapıda devam etmesi olduğunu söyledi. Bölgede etkinliklerin yoğunlaştırılmasının da öenmini dile getiren Aydeğer, 2 Ekim 2016 tarihinde tarihi yarım adada Gelibolu Maratonu adı altında bir maraton tertip ettiklerini ve herkesi bu maratona beklediklerini söyledi.

Aydeğer, “ Özellikle bu gelişmelerin de yanı sıra şu an dünyanın turizmin en önemli olan hareketliliği olan etkinliklerin güçlendirilmesi, dünya turizminin bölgemizde daha fazla yankı bulması için bu etkinliklerin arttırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda 2 Ekim 2016 tarihinde tarihi yarım adada Gelibolu Maratonu adı altında bir maraton tertipliyoruz. Maratonun ikicisini gerçekleştireceğiz. Bunun öncesinde 29-30 Eylül 2016 tarihlerinde de Çanakkale Şehir merkezinde maraton fuarı gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl bu maratona 2 bin kişi katıldı ve dünyanın birçok farklı noktasından katılımcılar yer aldı. Çanakkale’nin bir dünya markası olması için bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

2018’in Troya Yılı İlan Edilmesi İçin Çalışıyoruz!

2018 yılı Çanakkale’de yer alan dünyanın en önemli turistik noktalarından birisi olan Troya’nın dünya tarih mirasına seçilişinin 20. Yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Armağan Aydeğer, “ Bu çerçevede 2018’in Troya yılı ilan edilmesi ile ilgili Uluslararası ve Ulusal mecralarda başvurularımızı yaptık. Bu konunun Çanakkale için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Troya tüm dünyada yedi kıtada bilinen bir tarihi miras. Bu nedenle bunu doğru hikayelerle ve doğru etkinliklerle biçimlendirilerek başta ülke turizmine sonrasında da bölge turizmine ciddi katkı sağlayacaktır. Troya yılı kapsamında önerimiz, yıl içerisinde gerekçeleşecek onlarca etkinlik ile sportif, kültürel etkinlikler ile bölgemize yerli ve yabancı turistin ağırlanması olacaktır. Bu noktada çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz” dedi.

Balkan Pazarında Çanakkale çok önemli bir destinasyon…

Balkan Pazarında Çanakkale’nin çok önemli bir destinasyon olduğunu da dile getiren Aydeğer, Çanakkale2nin turizmdeki artılarını da şöyle dile getirdi:

“Bölgemiz Balkan pazarlarından da ciddi bir pay almakta.  Bu çerçevede kısa bir süre önce özellikle Bulgaristan’dan ve Romanya’dan bölgemize gazetecileri bölgemize davet ettik ve ağırladık. Orda bulunan tur operatörlerinin Çanakkale’yi daha yakından tanımalarını sağladık. Çanakkale gerçekten Türkiye’nin çok istisnai ir turizm bölgesi olduğunu söyleyebilirim. Çanakkale sadece bir turizm koluna faaliyet göstermiyor. Aynı zamanda birçok alanda faaliyet gösteren bir yapıya sahip. Örnek vermek gerekirse, tarihi yarımadanın ve Troya’nın yer aldığı bir tarih ve kültür turizmin en önemli ev sahiplerinden birisi iken diğer taraftan adalarımız ve Assos’umuz da deniz,kum, güneş turizmimiz nitelikli bir şekilde sürdürülüyor.  Yine Kaz dağlarında yer alan eko turizm bölgenin çok önemli alternatif turizm kaynaklarından bir tanesi. Kaz dağları bugün dünyanın en yoğun oksijen bulunan ikinci bölgesi ve yine dünyanın en yoğun fauna ve florasına sahip eko turizmin lider noktalarından bir tanesi. Yine bu bölgelerimizde yer alan termal kaynaklar birçok hatalığa da fayda sağlamakta. Aynı zamanda Çanakkale’nin nitelik noktalarında ve Gökçeada’da Rüzgar sörfü gibi turizm alternatif zenginliği birçok uluslar arası sörf tutkunlarının bölgemize gelmelerine sebep oluyor. Bu arada su altı zenginliğimizde oldukça fazla. Özellikle Batıklar ve adalardaki su atı zenginlikleri ve çeşitliği de meraklıları buraya çekmekte. Gastronomi anlamında da da Çanakkale oldukça zengin. Bölgemiz Türkiye’de yetişen 15 tarım ürününde de lider pozisyonunda. Bunların başında da Çanakkale’nin domatesi , peyniri, peynir helvası , zeytin ve zeytin yağı , üzümü ve şarabı gibi birçok özel ürünü sayabiliriz. İnşallah son dönem yapılması bölgemiz önemli bir turizm hacminin de ev sahipliğini yapacak. Bölgemiz bu anlamda ciddi yatırımcıları da bekliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.