We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Volkan Postacı: “Otelciler Olmasaydı Acenteler De Bu Paxları Göremezdi”

Volkan Postacı: “Otelciler Olmasaydı Acenteler De Bu Paxları Göremezdi”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Volkan Postacı: “Otelciler Olmasaydı Acenteler De Bu Paxları Göremezdi”

Amelia Hotels Genel Müdürü Volkan Postacı, acenteci ve otelciler arasındaki ilişki için “Oteller de olmasaydı bu paxları da onlar getiremezlerdi. Turizm ne kadar iyi olursa, talep ne kadar fazlalaşırsa inanıyorum ki acenteci de otelci de kazanacak.” yorumunu yaptı.

 

Otelleriniz ve Pazar dağılımlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Side Manavgat, Kızılağaç ve Evrenseki olmak üzere toplam üç otelimiz var. Üç otelinde genel müdürlüğünü yapıyorum. Toplamda 1400 odamız var.  Hollanda pazarında Yüzde 2 civarında müşteri ağırlıyoruz.  İki otelimiz Rus ağırlıklı, diğer bir otelimiz Alman ağırlıklı hizmet veriyoruz.

Avrupa pazarı bu sene çok güçlü bir geri dönüş yapıyor. Durumu nasıl görüyorsunuz?

Geçen seneden yüzde 100 bir artışımız var. 2018’e nazaran genel ortalamada yüzde 10-15 gibi bir artış olacağını hesaplıyoruz. İyi bir sezon bekliyoruz. Avrupa pazarında diğer pazar paylarından alarak bu yıl yüzde 15 civarında içerdeki pazarı artıracağız.

İç pazara yazık değil mi?

İç pazara yazık, ama ticari ve iktisadi işletme olarak karlılığı hedef almak zorundayız. Bu anlamda 2016-2017 yıllarında iç pazara çok yoğunlaşmış Avrupa’nın açığını kapatmıştık. Ama biliyorsunuz yatırımlar hep kredi ile finanse ediliyor. Bu yüzden işletme sahipleri bizden yüksek karlar bekliyor. İki senenin kayıplarını bu karlarla kapatmayı düşünüyorlar. Bu yüzden de mecburen döviz kurlarının yükselmesinden kaynaklı olarak Avrupa pazarını tercih edeceğiz. Ama döviz şu an ki dilimde aynı seviyede kalırsa bizde yaklaşık olarak yüzde 30 olan iç pazarımızı yüzde 20 oranlarına çekerek ilerleyeceğiz.

Geri kalan yüzde 50’yi Rus pazarına mı ayıracaksınız?

Geri kalan yüzde 35’i Rus Pazarı, yüzde 40’ı Avrupa olacak. Yüzde 20’de iç Pazar.

Siz yöneticilerin ve çalışanların, sezonların iyi ya da kötü olma durumuna göre davranış biçimleri değişebiliyor. Acentelerle olan ilişkilerinize bu durum nasıl yansıyor?

Geçmiş son 3 sene de acentelerin otellerden almış oldukları fiyatlar, Avrupa’ya ve Rusya’ya verdikleri fiyatlar çok uygundu. Şimdi biraz yukarılara doğru çıktı. Tabi acenteciler de geçmişte aldıkları fiyatları almaya çalışıyorlar. Ama talep fazlalığından dolayı otelci de buna direniyor. Bu yüzden de iletişimi biraz daha alt seviyeye çekiyor. O da bu işin doğasında var.

Acenteciler, “Elbet bu devran döner” diyorlar. Ne düşünüyorsunuz?

Tabi 2 sene de bir, durum otelciye ve acenteciye dönüyor. Bu devran bu şekilde gider. Bu bir dönüşümdür, devinimdir.

Otel yöneticileri iyi sezonda iletişimi minimuma indirdiklerinde, acenteciye ne tavsiye edersiniz?

Geçmişteki reel fiyatları yakalama açısından yardımcı olunmasını isteriz. Yüksek fiyatlardan, nominal düzeydeki bir fiyattan satışlarını isteriz. Daha çok baskı yapıp çok fazla misafir değil de para kazandıracak misafir getirmelerini dileriz.

İyi zamanlarda yapacak bir şey yok biraz kaçacağız mı diyorsunuz?

Her iki tarafta haklı. Acente fazla misafir getirmek istiyor. Otel de iyi misafirden, iyi paralar kazanmak istiyor. Ticaretin doğasında bu var.

Acenteciler “Biz olmasak bu paxları göremezlerdi” diyorlar ne düşünüyorsunuz?

Oteller de olmasaydı bu paxları da onlar getiremezlerdi. Bunu da belirtmek gerekir. Turizm ne kadar iyi olursa, talep ne kadar fazlalaşırsa inanıyorum ki acenteci de otelci de kazanacak. Bölge ve ülke kazanacak. Kaliteyi düşürmememizi istiyorlarsa buna karşılık gelen misafir portföyünü de bize getirmeleri gerekiyor.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.