We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler Salda Gölü Suudlara Mı Söz Verildi?

Salda Gölü Suudlara Mı Söz Verildi?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Salda Gölü Suudlara Mı Söz Verildi?

Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Çevre Bakanlığı’nın projesinde birçok betonarme bina bulunduğunu belirtti. Şenel, “Yapılaşma buranın sonu olur. Benim son duyduğum bilgiye göre burası Suudlara söz verilmiş” iddiasında bulundu.

Salda Gölü

Türkiye’nin Maldivler’i olarak adlandırılan Salda Gölü’ne ilişkin tartışmalar sürüyor.

Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, göl çevresini imara açacak olan “millet bahçesi” için yapılan ihalenin gizli kapaklı yürütüldüğünü iddia ederek, milletvekillerinin dahi içeriye alınmadığını belirtti. Şenel, “Yeşilova özel koruma alanı içinde bulunuyor. Benim ilçemde çivi bile çakamıyoruz ama Salda’yı maalesef koruyamıyoruz. Hatta ÇED raporu olmadan göl yakınında bazı alanlara madencilik ruhsatı bile verilmiş” ifadelerini kullandı.

Göl çevresini imara açacak olan Çevre Bakanlığı projesini eleştiren Şenel, Sözcü Gazetesi’nden Özlem Gürses’e açıklamalarda bulundu. Şenel şu sözlere yer verdi:

“Biz Seçildikten Bir Ay Sonra Millet Bahçesi Yapacağız Dediler”

Bu bölge (göl çevresi) 27 yıl önce Milli Emlak’tan dönemin belediyesine ücretsiz olarak tahsis edilmiş. Burada gördüğünüz bütün bu ağaçlar da belediye tarafından yıllar içinde dikilmiş.

Köy muhtarlığı ya da özel idare tarafından işletilen birkaç plajı olan gölün çevresi 43 bin kilometrekare. Doğanbaba, Beyaz Adalar gibi… Bizim bulunduğumuz halk plajı, 21 bin metrekarelik bir alana sahip. Belediye o günden itibaren burayı çalıştırmakta. İçinde kamp alanları, küçük bir kafeterya, arka tarafta da duş ve tuvalet alanları mevcut. Fakat görüyorsunuz ki kalıcı bir yapı yok. Tahsis anlaşmasında bir süre bulunmuyor. Sadece üzerine bir yapı yapmamak şartı var. Seçimden bir ay sonra: “Biz millet bahçesi yapacağız, burayı terk edin…” dediler. Mayıs ayında turizm sezonu başladı. “Biz nereyi terk edelim? Hem neden bizi buradan çıkartıyorsunuz” diyerek çıkmayacağımızı söyledik. 63 bin TL ceza kestiler. Biz “Belediye 27 yılda 10 bin ağaç dikti. 2.5 milyon masraf etmiş. Kesin 63 bin lirasını üstünü verin bana” dedik.

Proje İçin İhale Yapıldı Ama Nasıl?

Salda ihalesi planlar onaylanmadan yapıldı. Bizim milletvekilimizi içeri almadılar. Her şey gizli kapaklı yapıldı. Açık bir şey yok. “Ben yaptım, oldu” diyorlar! 7 firma katıldı. Bunlardan ikisi Enam İnşaat ve İzbay İnşaat.

Enam İnşaat, Ankara’da Melih Gökçek döneminde gündeme gelen ve sayısız ihale alan bir firmadır. İzbay İnşaat’ın ise merkezi Siirt’teymiş. Duyduğuma göre burası Suudlara söz verilmiş. Oysa gölü korumak için burası Özel Çevre Koruma içine alındı. Üç kişilik bir heyet kurdular. Benim ilçemde çivi bile çakamıyoruz ama Salda’yı koruyamıyoruz. ÇED raporu olmadan göl yakınında bazı alanlara madencilik ruhsatı bile verilmiş…

Gm Dergi’nin diğer haberlerini okumak için tıklayın.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.