We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler “SAKİN TATİL”iN BEDELİ NE ?

“SAKİN TATİL”iN BEDELİ NE ?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Kent karmaşasından kaçan ve tatilini küçük işletmelerde, az sayıda turistin konakladığı yerlerde geçirmek isteyenler, genellikle gecelik konaklama bedeli 250 ila bin 250 lira arasında değişen butik otelleri tercih ediyor.

ALAÇATİ

“Her şey dahil” sistemiyle hizmet veren büyük otellerin “kalabalığından” kaçan turistlerin alternatif listesinin başında gelen butik otellerin popülerliği, gün geçtikçe artıyor. Butik otellerin yönetmeliğe göre “yapısal özelliği, mimari tasarımı, tefriş, Dekorasyon ve kullanılan malzeme yönünden özgünlük arz etmesi, işletme ve servis bakımından yüksek kalite ve standartta, deneyimli veya konusunda eğitimli personel ile kişiye özel hizmet veren ve en az on, en fazla altmış odaya sahip olması” gerekiyor.

Ayrıca bu otellerin, “beş yıldız” için belirlenen nitelikleri taşıyan konforlu odalara sahip olması bekleniyor. Rüzgar sörfünün dünya çapındaki önemli merkezlerinden biri olan Alaçatı, son yıllarda butik otelleri ile de bir cazibe merkezi oldu. Butik otellerin popülerliğinin artmasıyla, bazı eski yapıların restore edildiği ve yeni taş binaların yapıldığı Alaçatı, tatillerinde butik otelleri tercih edenlerin öncelikli lokasyonları arasına girdi.

Ünlü isimlerin tercihiyle Türkiye’nin önemli fakat “pahalı” turizm merkezlerinden biri haline gelen Alaçatı’da butik otel sayısı, 300’e yaklaştı. Bazıları dekorasyonları veya sadece balayı çiftlerine özel olması gibi değişik konsepte sahip bu otellerde, kişi başı gecelik konaklama bedelleri, 250 ila bin 250 lira arasında değişiyor.

İşletmeciler de büyük kentlerden kaçanlardan

Müşterilerinin büyük kısmını “büyük şehirlerin yüksek temposundan kaçanların” oluşturduğu butik otellerin işletmecileri de genellikle bu özelliğe sahip kişiler. İbrahim Ayral, yoğun çalışma temposunu terk edip Alaçatı’da butik otel işletenlerden biri. Ayral, gazetecilik yaşamını sürdürürken, butik otel işletme hayalini erken gerçekleştirme fırsatı bulduğunu belirtti. Butik otelleri tercih edenlerin, genelde uzun yıllar 5 yıldızlı otellerde kalmış ama artık bire bir aile sıcaklığı isteyenlerden oluştuğunu ifade eden Ayral, şöyle devam etti: “Valizini taşırken bile bundan mutluluk duyan insanların olduğu ortamda olmak istiyorlar. Butik otellerin çoğu, bir şey satma gayesiyle değil, müşterisini memnun etme gayesiyle çalışıyor. İnsanlar da bunu seviyor. Burada arkadaş ortamına gelmiş gibi oluyor. Burada ne istiyorsa ona göre sunulabiliyor. Burada rahatlık istiyor.”

Ayral, butik otelleri işletenlerin, genelde kariyerlerinde belli yere geldikten sonra kendilerini mutlu etmek için bu işe girdiğini dile getirerek, “İşime iş olarak değil, mutlu olduğum bir şey olarak bakıyorum. İnsanları buradan mutlu gönderince ben de mutlu oluyorum. Böyle yapınca insanların mutlu olmaması mümkün değil” diye konuştu. Alaçatı’da kaliteli hizmet sunulduğunu kaydeden Ayral, ayrıca dileyenlerin iki günlük eğitim almasının ardından rüzgar sörfü yapabilmesinin de Alaçatı’yı diğer yerlerden ayıran özelliklerin başında geldiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.