Rusların Tatil Alışkanlıkları Değişiyor
Rusyalı turistlerin tatil alışkanlıkları son dönemde değişmeye devam ediyor. Rusya’da tatile çıkmak için en çok tercih edilen dönem artık temmuz-ağustos değil, eylül, hatta ekim ayı.
Bununla birlikte, destinasyon tercihinde önemli bir değişiklik göze çarpmıyor. Tur operatörü Inturist’in yetkilileri, yurt dışı tatil beldeleri arasında Türkiye’nin hâkim konumunu muhafaza ettiğini bildiriyor. Türkiye’nin ağırladığı Rusyalı turist sayısı, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 6 arttı.
Yunanistan ve İtalya’yı ziyaret eden Rusyalı turist sayısı da yükseliyor. Bulgaristan’a ilgi ise azalıyor. Düşük bütçeli tatili tercih eden turistler nedeniyle İspanya da tur satışının azaldığı ülkelerden.
Yeni uçak seferleri sayesinde Rusyalı turistlerin radarına ilk kez giren iki ülke ise Malta ve Arnavutluk. Tiran’da 4 yıldızlı bir otelde 9 gün, 8 gecelik yarım pansiyon bir tatilin bedeli gidiş-dönüş dahil 45 bin ruble (yaklaşık 700 dolar).
Rusya’nın siyasi gerilim nedeniyle Gürcistan ile hava trafiğine son vermesi nedeniyle Rusya’dan Batum’a turist akışı durdu. Tur operatörlerinden bağımsız seyahat etmeyi sevenlerin yeni tercihi ise Soçi ve Türkiye.
Alman Havalimanları Güvenli Çıktı
Airnewstimes’ın haberine göre, Havalimanlarıyla ilgili Alman Pilot Sendikası Birliği Cockpit, yıllık değerlendirme raporunu açıkladı.
Ülkede bulunan 28 havalimanı araştırmaya katıldı. Araştırmada uluslararası kıyaslamalar baz alındığında Alman hava limanları güvenli çıktı.Cockpit, havalimanlarıyla ilgili yıllık değerlendirme raporunu açıkladı. 28 havalimanının katılımıyla yapılan araştırmaya göre, uluslararası kıyaslamalar baz alındığında Alman havalimanları güvenli çıktı. En iyi puanı Münih ve Leipzig, en kötü puanı ise Mannheim Havalimanı aldı.
Geçen Yıl Ar-Ge’ye 13 Milyar 24 Milyon TL Harcadık
Ajans Press, AR-Ge faaliyetlerine yönelik yapılan araştırma sonuçlarını inceledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin geçen yıl Ar-Ge faaliyetleri için 13 milyar 24 milyon TL harcadığı görüldü. Böylelikle, bu rakamın 2017 yılına göre yüzde 21,6 artış gösterdiği saptandı.
Bütçe başlangıç ödenekleri esas alınarak yapılan tahminlere göre de 2019 yılında Ar-Ge için tahsis edilecek ücretin 15 milyar 597 milyon olacağı öngörüldü. Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge için ayrılacak paranın da en çok üniversitelere gideceği saptandı. 2019 yılı içinde genel üniversite fonlarına ayrılan oran da yüzde 40,4 olarak belirlendi. Yüzde 34,4 ile savunmaya, yüzde 6,8 ile endüstriyel üretim ve teknolojiye, yüzde 4,3 ile genel bilgi gelişimine ve yüzde 4 ile de eğitime gideceği görüldü.