Mutsuzluğun Maliyeti 60 Milyar TL
Mutsuzluğun Türkiye ekonomisine yıllık maliyeti 60 milyar TL. Türkiye’de çalışanların %85’i mutsuz, dünya genelinde bu oran %87.
Bu yıl Dünya Ekonomik Forumu’nda “Yalnızlık ve Mutsuzluk” en önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Uluslararası araştırma şirketi Gallup tarafından hazırlanan rapor, Dünya genelinde mutsuz çalışan oranının %87 olduğunu gösteriyor.
Mutlu insan sayısı %53’e geriledi
Küresel Memnuniyet Araştırması’na göre, Türkiye “Mutluluk Endeksi” listesinde 143 ülke arasından 50 puanla sondan dördüncü sırada yer aldı.
Mutlu bireyler daha yüksek gelire sahip
Araştırma mutlu insanların: daha başarılı, daha sağlıklı, daha yaratıcı ve üretken, iş yaşamında gelir düzeyleri daha yüksek bireyler olduğunu gösteriyor.
İK Süreçlerinde Yapay Zeka Da Kullanılacak
İK Süreçlerinde Yapay Zeka Da Kullanılacak
Great Place to Work’ün 13 ülkeyi kapsayan “Avrupa İnsan Kaynakları” araştırmasına göre, 2022 yılında İK alanında yapay zekâ kullanımının yaygınlaşması öngörülüyor.
Bu dönüşümle; performans değerlendirmeleri, yetenek yönetimi gibi süreçlerde önemli değişimler yaşanacak.
Şirketler yönetici-çalışan arasındaki güven duygusuna yatırım yapıyor
Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, güven üzerine inşa edilen yapıların her zaman ayakta kalacağına dikkat çekti. Bakış açımızı, milyonlarca çalışana anket uygulayarak ve dünya çapında binlerce işvereni araştırarak oluşturduk. Şirketlere mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturmaları, bunu sürdürmeleri ve ölçebilmeleri için yardımcı oluyoruz. Tecrübelerimiz yüksek performanslı şirketlerin;
Çalışanların saygı ve takdir görmesini,
Birbirleriyle uyum içinde çalışan güçlü bir takım ruhunun meydana gelmesini,
Şeffaf şekilde bilgi paylaşılmasını,
Yapılan işten gurur duyulmasını teşvik eden,
Yüksek güven kültürü üzerine kurulduğuna işaret ediyor.
İşe alım ve performans değerlendirmeleri değişecek
Toprak, Great Place to Work’ün 13 ülkeyi kapsayan “Avrupa İnsan Kaynakları” anket sonuçlarına değindi. “İşe alım sürecinde büyük bir değişim bizi bekliyor. Üst düzey yöneticiler ve İK direktörleri 2022 yılında yapay zekâ çözümlerin işe alım sürecinde yaygınlaşacağını öngörüyorlar. Bu dönüşümle; işe alım, performans değerlendirmeleri, eğitim, yetenek yönetimi, koçluk gibi pek çok sürecin daha verimli bir şekilde yönetilmesi bekleniyor.” açıklamasında bulundu.