We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler Murat Gencer’in kaleminden… İşletmelerin Dijitalleşme Sürecinde Yaşadığı Sorunlar ve Çözümleri

Murat Gencer’in kaleminden… İşletmelerin Dijitalleşme Sürecinde Yaşadığı Sorunlar ve Çözümleri

GM Haber Merkezi

Seyahat endüstrisi her geçen gün büyüyor ve çeşitleniyor. Bu çeşitlilik içerisinde tüketicilerin memnuniyetini sağlamak sadece hizmet etmekle değil beklentilerine eksiksiz hitap edebilmeyi gerektiriyor.

Ölçmek, değerlendirmek, operasyonlarınızı çıkan sonuçlara göre geliştirmek; işinizi kolaylaştırmak ve hatta giderlerde tasarruf etmek, gelirleri artırmak dijitalleşme ile artık çok kolay.

Dijitalleşme, teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde hayatımızın her alanına yayılmasıdır ve birçok fayda sağlar. Ancak, aynı zamanda bazı sorunlar da ortaya çıkabilir. İşte işletmelerin dijitalleşme sürecinde yaşadığı sorunlardan bazıları:

Yatırım Kaynağı: Birçok işletme, dijitalleşmeyi çok kapsamlı bir proje olarak algılıyor ve bu nedenle gerekli kaynakları ayırmayı göze alamıyorlar. Bu durum, dijitalleşme sürecini yavaşlatıyor veya tamamen durdurabiliyor. Geniş süreçte yatırım yapmayan işletmeler ise işletme kültürlerini dijitalleşmeye uygun hale getiremiyor. Zamana yayılmayan yatırımlar ise daha da yüksek maliyet gerektiriyor. Çözüm olarak bir an önce profesyonel destek almak ve yatırımlara kaynak ayırmaktır.

Uyum sorunu: Dijital teknolojilerin gelişmesiyle, turizm sektöründe faaliyette bulunan büyük veya küçük işletmelerin dijital teknolojilere uyum sağlamaları gerekmektedir. Ancak, bu işletmelerin teknolojiyi kullanmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmamaları, uyum sorunlarına neden olmaktadır.
Dijitalleşme, birçok sistemi bir araya getirir ve bunların uyumlu çalışmasını sağlamak zorunluluğunu yaratır. Bu süreçte, çeşitli teknolojilerin arasındaki uyum sorunları büyük bir engeldir. Verilerin konuşturulmaması bütüne giden yolda süreci ve maliyetleri etkiler.
Bazı işletmeler, dijitalleşme sürecinde müşterilerinin de bu değişime uyum sağlamasında zorluklar yaşayabilirler. Bu nedenle, işletmelerin müşterilerine doğru bilgi vermesi ve onların dijital dünyayı kullanımını kolaylaştırmak için araçlar sunması önemlidir.

İçerik Oluşturma: Turizm sektörünün dijitalleşmesi, işletmelerin kaliteli ve çekici içerik üretmesini gerektirmektedir. Ancak, çoğu işletme, içerik üretimine gerekli yatırımları yapmamaktadır. Analitik düşünmek ve strateji üretmek yani stratejik içerik üretmek gerekmektedir. Hangi alt yapıyı kullanacak olursanız olun güçlü bir içeriğe ihtiyacınız olacaktır. Çözüm olarak yaptığınız işi yazın, yazdığınızı uygulayın. İşletmenizin hikayesini oluşturun, dijital platformlarda yayınlayın. Böylelikle daha çekici olacak ve talep göreceksiniz.

Nitelikli Çalışan: Dijitalleşme sürecinin uygun şekilde uygulanması için, çalışanların da uygun nitelikte olması gerekmektedir. Yetişmiş çalışan ya da dijital düşünen zihinlere ulaşmak oldukça zor. Bu zihinleri yetiştirecek ve yön verecek eğiticilerin eğitilmesi de bu sorunun diğer bir boyutudur. Çalışan ücretlerinde yapılacak tasarruflar aslında gelir ayağında yaşanacak kayıplara neden olacaktır. İşletmenizi çalışanlarınız için cazip hale getirin, onları anlamaya çalışın ve kendilerini eğitmelerine imkân tanıyın. Teknoloji partnerlerinizden eğitim için destek alabilirsiniz.

Mevzuat: Turizm sektöründeki mevzuatın güncellenmesi ve yeni mevzuatların geliştirilmesi, dijitalleşmenin özendirilmesi gerekmektedir. Bu mevzuatların, dijital turizm için gerekli hizmetlerin sağlanması için güçlendirilmesi ve güncellenmesi gerekmektedir.

İş Süreçlerindeki Bozulma ve Veri Güvenliği: Dijitalleşme süreci, iş süreçlerinde başka sorunların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Dijitalleşme, iş süreçlerini etkileyen birçok faktörün bir araya gelmesini gerektirir. İş süreçlerinin bozulmasının önlenmesi için, teknolojinin kullanımından çok, güvenilirlik, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış iş süreçleri ve iş süreçleri arasındaki iletişimin güçlendirilmesi önemlidir. Teknolojik altyapının güncellenmesi, veri güvenliğinin sağlanması ve sürekli geliştirilmesi de dijitalleşmeyi destekleyen önemli faktörlerdir. Ayrıca, dijitalleşmek isteyen tüm kurumlar için, çalışanların bilgi ve becerilerinin ve yönetimin desteğinin sağlanması gerekmektedir.

Dijitalleşme, verilerin kolay erişilebilir olmasını sağladığından, verilerin güvenliği ve gizliliği önemli bir sorun haline gelmiştir. Bu gizliliğin sağlanması son derece titiz ve çaba gerektiren teknolojik bir süreçtir. Veri güvenliği için bilişim uzmanlarından ve hukuki danışmanlardan destek almanız gerekmektedir.

Verimlilik Sorunu: Dijitalleşme sürecinin doğru şekilde uygulanmaması, işletmelerin verimlilik kaybına neden olmaktadır. Yatırımın geri dönüşünün ölçülmesi ve çıkacak sonuçlar ile tedbirler alınması süreci daha verimli hale getirecektir. Yaptığınız tüm çabaların ölçülebilmesi için her alanda ücretli-ücretsiz yazılımlara ihtiyacınız olacak.

Tüm bunlar işletmeniz için birer engel değil başarının ip uçlarıdır. Dijital dünya geleceğin değil bugünün işidir. Bugünün işini yarına bırakmayın.

Saygılarımla,

Murat Gencer
Webius Digital Agency
Kurucu

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.