We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler MALTA-TÜRKİYE ARASINDA TURİZM’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

MALTA-TÜRKİYE ARASINDA TURİZM’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

AKDENİZ TURİZM VAKFI VE PROFESYONEL OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI.

MALTA-TÜRKİYE ARASINDA TURİZM’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Malta mevkidaşı Marie-Louise Coleiro Preca Perşembe günü Türkiye başkenti Ankara’da bir araya geldi.

24 Ocak’ta yapılan bu toplantıdan önce, 23 Ocak 2019 tarihinde İstanbul’da Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, Malta Turizm Bakanı Konrad Mizzi ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Türkiye-Malta İş Konseyi Toplantısı, Ticaret Forumu, Turizm Forumu ve Malta Girişimcilerinin ev sahipliğini yaptığı bir resepsiyon ve Ankara’da Resmi üst düzey ikili görüşmeleri gerçekleştirildi.

AB ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü desteği ile Malta Merkezli kurulan Akdeniz Turizm Vakfı’nın organize ettiği toplantıya Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Malta Cumhurbaşkanı Preca ve Malta Turizm Bakanı Mizzi, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy katıldı.

Bu toplantıda; FIJET ve ATURJET Yönetim Kurulu Üyeleri, AB Akdeniz Turizm Vakfı Üyeleri, Türkiye’nin önde gelen turizmcileri ile Malta’nın turizm otoriteleri bulundu. Türkiye Malta Turizm Forumu’nda iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik, turizm alanlarında işbirliği fırsatları ele alındı. 23 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen Turizm Forumu’nun teması “Akdeniz Bölgesi’nin Kahramanları Olan Malta ve Türkiye Arasındaki Turizm Ortaklığının Teşviği” idi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİ

Açılış konuşmalarını Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı, Malta Turizm Bakanı ve Malta Cumhurbaşkanı yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye ve Malta’dan turizm otoritelerinin olduğu 5 farklı panelist Akdeniz Turizmi’nin geleceğini tartıştı. Panelistlerden Akdeniz Turizm Vakfı (MTF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Barbaros KON, katılımcılara MTF’nin misyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Özellikle 15 Şubat’ta Malta’da gerçekleşecek olan Akdeniz Turizm Forumu’nun tarihini ve içeriğini açıklayarak tüm Türk Turizmine yön veren kişileri ve kurumları Forum’a davet etti. 23 Ocak 2019 tarihinde İstanbul’da Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, Malta Turizm Bakanı Konrad Mizzi ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Türkiye-Malta İş Konseyi Toplantısı, Ticaret Forumu, Turizm Forumu ve Malta Girişimcilerinin ev sahipliğini yaptığı bir resepsiyon ve Ankara’da Resmi üst düzey ikili görüşmeleri gerçekleştirildi.

AKDENİZ’DE TURİZM GÜÇLENECEK

MTF ile Türkiye Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin ve Uluslararası Down Sendromu Federasyonu arasındaki işbirliği anlaşmalarının imza töreniydi. İki sivil toplum kuruluşunun temsilcileri. Akdeniz Turizm Vakfı Genel Sekreteri Andrew Agius Muscat ve Malta Turizm Bakanlığı temsilcileri ile her iki ülkenin bakanları nezaretinde imzalama törenini gerçekleştirdi. Hem kamu, hem de özel sektörün çabalarını güçlendirerek Akdeniz’in barış. işbirliği ve refah alanına dönüştürmeyi, bölgede sürdürebilir turizmin büyümesine yapılacak yatırımları teşvik edecek.  Bölgesel işbirliği projeleri ile Akdeniz Turizmi güçlenecek. Akdeniz Turizm Vakfı ile gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasını Türkiye Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği adına İstanbul Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muhammet Murat CUNTAY imzaladı.

İLİŞKİLERİ YENİ BOYUTA TAŞIYOR

Moderatörlüğünü de yaptığı  Kon; turizm forumunda sektör temsilcilerinin karşılıklı işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Akdeniz Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Barbaros Kon; toplantı sonucunda Bakan Ersoy ve Bakan Mizzi huzurunda imzalanan anlaşma ile karşılıklı işbirliği çalışmalarının yeni bir aşamaya taşındığını ve Akdeniz Vatandaşlığına ve Barışına büyük katkı sağladığını aktardı. Bu ziyaret, Malta’dan Türkiye’ye ilk resmi başkanlık ziyareti oldu. Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan bu Devlet Ziyaretinin, politik ve diplomatik ilişkileri somut sosyo-ekonomik işbirliklerine dönüştürerek, bağlantıları bir sonraki seviyeye taşımamız için ideal bir fırsat sağladığına değinildi.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.