Latmos’ta Ekoturizm İçin Sevindirici Gelişme
Kaya resimleri ve doğasıyla ünlü Aydın ilindeki Latmos’un ekoturizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
Bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Hizmet ve Ürünler Şube Müdürlüğü’nün bünyesindeki ekoturizmi hayata geçirme çalışmaları kapsamında bir etkinlik düzenlendi.
İnceleme, Koçarlı’ya bağlı Bağarcık’tan başlayıp, aynı alanda biten bir rota üzerinde gerçekleştirildi. Doğal ve kültürel kaynak değeri olan 15 alan tespit edildi. 8 bin yıllık prehistorik kaya resimleri, kutsal alanlar, antik yollar, savunma yapıları, ilginç jeolojik oluşumlar, anıtsal nitelik taşıyan ağaçlar, endemik ve nadir bitki örnekleriyle ilgili ekoturizm yönetim planı hazırlanmasına karar verildi. Sohbette, köydeki vatandaşların istekleri ve turizmle ilgili beklentileriyle ilgili notlar alındı. Bağarcık’tan sonra, bölgedeki devasa boyutta bir kayanın üzerine inşa edilmiş Çörlenasar Kalesi’nde inceleme yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Karakaya Köyünde bulunan Latmos Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’nde bir inceleme yapıldı. Merkezin çalışmaları hakkında bilgi alındı. Latmos bölgesinin doğal ve kültürel kaynak değerlerinin korunması ve tanıtılması için yapılan bu çalışmalar, aynı zamanda yöre insanlarına ekonomik olarak katkı yapmasını amaçlamaktadır. Birçok kurumun işbirliğiyle yapılan çalışmalar pilot bölge olan Bağarcık’ta başlatılmış olup, süreç içinde daha geniş alanlara yayılması düşünülmektedir” dedi.
Yeni Otel Yatırımları İle 2 Bin 397 Ek İstihdam
Yeni Otel Yatırımları İle 2 Bin 397 Ek İstihdam
Yılın ilk 4 ayında konaklama yatırımlarında proje sayısı azaldı. Toplam yatırım tutarı ise TL bazında arttı. En fazla yatırım talebi gören ilk üç il ise; Antalya, İstanbul ve Muğla.