We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler KIŞ TURİZMİ VE ERCİYES TBMM’DE KONUŞULDU

KIŞ TURİZMİ VE ERCİYES TBMM’DE KONUŞULDU

Beste GÜÇER

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr.Murat Cahid CINGI, TBMM’de yaptığı basın toplantısında Türkiye’de kış turizminin önemini ve Erciyes örneğini anlattı. Turizm Bakanlığımızın ülkemiz turizmini mevsimsellikten kurtararak turizmi 12 aya yayma vizyonu içerisinde kış turizminin önemli bir potansiyel yarattığını vurguladı. Kış turizminin, küresel düzeyde ekonomiye büyük katkılar sağlayan bir sektör olarak öne çıktığını, her yıl milyonlarca turistin, kayak, snowboard, snowkite denilen paraşüt kayağı, buz pateni, kızak, curling ve kar raftingi gibi kış spor aktiviteleri için dünyanın farklı bölgelerine seyahat ettiğini belirten Milletvekili CINGI, kış turizminin bölgesel gelirleri artırmanın yanı sıra istihdam imkanlarını da çeşitlendirdiğini sözlerine ekledi. Özellikle Avrupa’daki kayak merkezlerinin gelişmiş altyapıları ve uluslararası standartlarda hizmet kalitesiyle bu sektörde öncülük yaptığını ve kış turizminden elde edilen yıllık gelirin dünya çapında yüz milyarlarca dolara ulaştığını ifade eden CINGI, turizm ve spor ekonomisinin birleşmesinin bu ülkelerin kalkınma stratejilerinde önemli bir yer tuttuğunu, ayrıca kış turizmi sayesinde mahalli kültürlerinin ve gastronomik değerlerinin de global çapta tanıtımının yapıldığını sözlerine ekledi. Milletvekili Dr.Murat Cahid CINGI, sözlerine şöyle devam etti:

“Kış turizmi, çevre dostu ve sürdürülebilir kalkınma modelleri ile doğal kaynakların korunmasını destekleyen bir sektör olarak da dikkat çekmektedir. Çeşitli uluslararası organizasyonlar ve kış sporları etkinlikleri, ülkelerin turizm markalarını güçlendirmekle kalmamakta, aynı zamanda altyapı yatırımlarını hızlandırarak bölgesel gelişimi teşvik etmektedir. Türkiye, coğrafi çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle kış turizmi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Erzurum Palandöken, Bursa Uludağ, Bolu Kartalkaya ve Kars Sarıkamış, Isparta Davraz, Sivas Yıldız Dağı gibi önde gelen merkezler, ülkemizin bu alanda dünya turizmiyle rekabet edebileceğini göstermektedir. Kış turizmi, yalnızca yerli turistleri değil, aynı zamanda Orta Doğu, Avrupa ve Rusya’dan gelen yabancı turistleri de ülkemize çekmektedir. Bu durum, döviz gelirlerini artırmakla kalmayıp, bölgesel istihdamı da desteklemektedir.

Türkiye genelinde kış turizminin gelişmesi, aynı zamanda otelcilik, ulaşım ve yeme-içme sektörleri başta olmak üzere birçok sektöre ekonomik hareketlilik getirmektedir. Yapılan yatırımlar, sadece turizm sezonunu uzatmakla kalmamakta, aynı zamanda ilgili bölgelerin kalkınmasını hızlandırarak milli ekonomiye doğrudan katkı sağlamaktadır.”

CINGI ayrıca, Erciyes Kayak Merkezi’nin Türkiye’nin en önde gelen global kış turizmi merkezi olarak öne çıktığını, toplamda 112 kilometrelik uzunluğa sahip 41 adet pist seçeneği ve son teknoloji ürünü teleferik sistemleriyle her seviyedeki kayak severlere hitap ettiğini, Alpler sistemindeki destinasyon yönetim modeli ile Erciyes A.Ş. tarafından başarılı yönetimiyle, Erciyes’in dünya çapında tanınan bir destinasyon olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. “Erciyes’in gelişimi, yalnızca Kayseri’nin değil, Türkiye’nin kış turizmindeki konumunu da güçlendiren bir modeldir. Bölgemize yapılan yatırımlar, hem mahalli ekonomiyi canlandırmakta hem de ülkemizi bu alanda uluslararası bir cazibe merkezi haline getirmektedir.” diyen CINGI, uluslararası standartlarda altyapı ve doğru yönetim ve tanıtım faaliyetleriyle Çekya, Polonya, Rusya, Ukrayna gibi birçok ülkeden charter seferlerle kış turistini Kayseri’ye getirmeyi başaran Erciyes, Türkiye’nin doğru bir planlama ve odaklanmayla global çapta bir kış turizmi destinasyonu olabileceğinin en büyük ispatıdır şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.