We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler İK Süreçlerinde Yapay Zeka Da Kullanılacak

İK Süreçlerinde Yapay Zeka Da Kullanılacak

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

İK Süreçlerinde Yapay Zeka Da Kullanılacak

Great Place to Work’ün 13 ülkeyi kapsayan “Avrupa İnsan Kaynakları” araştırmasına göre,  2022 yılında İK alanında yapay zekâ kullanımının yaygınlaşması öngörülüyor.

yapay zeka

Bu dönüşümle; performans değerlendirmeleri, yetenek yönetimi gibi süreçlerde önemli değişimler yaşanacak.

Şirketler yönetici-çalışan arasındaki güven duygusuna yatırım yapıyor

Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, güven üzerine inşa edilen yapıların her zaman ayakta kalacağına dikkat çekti. Bakış açımızı, milyonlarca çalışana anket uygulayarak ve dünya çapında binlerce işvereni araştırarak oluşturduk. Şirketlere mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturmaları, bunu sürdürmeleri ve ölçebilmeleri için yardımcı oluyoruz. Tecrübelerimiz yüksek performanslı şirketlerin;

Çalışanların saygı ve takdir görmesini,

Birbirleriyle uyum içinde çalışan güçlü bir takım ruhunun meydana gelmesini,

Şeffaf şekilde bilgi paylaşılmasını,

Yapılan işten gurur duyulmasını teşvik eden,

Yüksek güven kültürü üzerine kurulduğuna işaret ediyor.

İşe alım ve performans değerlendirmeleri değişecek

Toprak,  Great Place to Work’ün 13 ülkeyi kapsayan “Avrupa İnsan Kaynakları” anket sonuçlarına değindi. “İşe alım sürecinde büyük bir değişim bizi bekliyor. Üst düzey yöneticiler ve İK direktörleri 2022 yılında yapay zekâ çözümlerin işe alım sürecinde yaygınlaşacağını öngörüyorlar. Bu dönüşümle; işe alım, performans değerlendirmeleri, eğitim, yetenek yönetimi, koçluk gibi pek çok sürecin daha verimli bir şekilde yönetilmesi bekleniyor.” açıklamasında bulundu.

iş yeri

Teknoloji kaçınılmaz ama çalışan bağlılığının önemi değişmiyor

Araştırmaya göre şirketlerin önceliklerinin de değiştiğine dikkat çeken Toprak,  “Şirketlerin 2022 yılı için önceliklerinde ise değişen şartlara uyum sağlamak ve şirketlerin çevikliğini artırmak birinci sırada yer alıyor. Araştırma doğrultusunda organizasyonel öğrenme, yatırımların geri dönüşümü, çalışan bağlılığı, yeni teknolojilerin kullanımı, liderlik gelişimi ve veri analizi şirketlerin 2022 yılındaki öncelikleri arasında yer alıyor.” bilgisini verdi.

En önemli değişim dijital hayat ve paylaşım ekonomisi

Etkinlikte iş dünyasının başarı algısının da değişmekte olduğu gerçeğinin altı çizildi. Gelecekte iş yeri kültüründe en önemli değişimlerin, dijital yaşam, paylaşım ekonomisi, hizmetlerin transformasyonu konularında olacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca yapay zekâ, sanal gerçeklik 3D teknolojileri, bulut bilişim, giyilebilir teknolojiler gibi unsurların yeni gelişen ekonomiler açısından kritik öneme sahip olduğu belirtildi.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.