“Alanya Su Kabağı” objesinden sonra “Alanya Bebeği” de kültür turizmine katkı sağlayacak.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu toplantısına katılan Alanya Sosyal ve Kültürel Proje Oluşturma/Yürütme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Işın Fırat ve Yönetim Kurulu Üyesi Bedia Gülşan, sosyo-ekonomik düzeyi iyi olmayan vatandaşlara farklı bir alanda meslek kazandırılması, Alanya yöresel kıyafetlerinin yanısıra Anadolu Selçuklu kıyafetlerinin de tekrar canlandırılması konusunda hediyelik eşya olarak turistlere sunulacak olan Alanya Bebeği’ni üreterek önemli bir kültürel projeye imza attıklarını söylediler.
HEDEF: KÜLTÜREL DOKUYU ÖNE ÇIKARMAK
Proje hakkında ALTİD Yönetim Kurulu’na bilgi veren Fırat, Alanya turizmine kültürel anlamda katkı sağlamayı planladıklarını, bu doğrultuda ALTİD ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti. Kitre bebeklerden bir Selçuklu koleksiyonu hazırladıklarını dile getiren Fırat, “Alanya bebeğini turizm fuarlarında, hediyelik eşya dükkanlarında ve turistik tesislerde sergileyerek Alanya’nın kültürel dokusunu ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi.
“ÇEŞİTLİLİK HER ZAMAN DEĞERLİDİR”
Alanya’ya ve Alanya turizmine katkı sağlayan her türlü projeye destek verdiklerini söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, önceki yıllarda başlatılan projeyle Alanya su kabağının ve işçiliğinin turistler tarafından ilgiyle karşılandığını, turizmin vazgeçilmezi olan kültürel dokunun bu tip projelerle ön plana çıkartılmasının bölgelerin marka değerine önemli katkılar sağladığını belirtti. Başkan Sili “Turizmde çeşitlilik her zaman değerlidir. Alanya’ya özgü olacak olan bu Alanya Bebeği çalışmasını da faydalı buluyorum” dedi.