Gastroköy Hayata Geçiyor
Gastronomi Turizmi Derneği’nin 2 yıldan beri Orman Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı ile entegre olarak çalıştığı Türkiye ve İstanbul için turizmde apayrı bir destinasyon olarak yarattığı Türkiye Gastronomi Köyü projesi 26 Temmuz saat 10:30 da Basın Toplantısı ile hayata geçiyor.
Sarıyer Bahçeköy’de yaklaşık yüz dönüm arazide gerçekleşecek bu önemli organizasyon TÜRSAB (Türkiye Seyahat acenteleri Birliği) ile entegre çalışacak.İstanbul’daki 2500 acente yanı sıra Türkiye genelindeki 12.000 seyahat acentesi için de pazarlanacak önemli bir gelir kaynağı.
Bu köyde Anadolu’nun 7 bölgesi mutfak kültürü GTD temsilcileri önderliğinde yerinde görsel Showlar ile tanıtım ve satış şeklinde tanıtılıyor olacak.
Anadolu’daki otantik kıyafetler ile ve orijinal ürünlerin sunulacağı noktalar doğaya zarar vermeden ahşap konstrüksiyon ile koordine edildi.
Amerika’dan ödüllü mimarlık firmasının da koordinasyonunda ülkemizin değerleri tanıtılıyor olacak .
Bu projede Dünya Mutfaklarına ve Kültürüne de yer verilecek.İlk etapta:Hint-Nepal-Özbekistan-İtalya-Fransa-Avusturya-Belçika-Amerika –Rusya gibi ülkelerin de Mutfak kültürlerine kolayca erişilebilinecek.
Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ülkemiz ve İstanbul için fark getirmeye devam edeceklerini belirtti.
Çevre Raporu: ” İstanbul İklim Değişikliğine Karşı Savunmasız”
Çevre Mühendisleri Odası’nın hazırladığı Çevre Raporu, iklim krizinde Türkiye’nin ve özellikle de İstanbul’un hangi noktada durduğunu gösterdi.
Eorunews’in haberine göre; Küresel Atmosfer Araştırmaları Emisyon Veritabanı’na (EDGAR) göre de Türkiye, karbondioksit salınımı açısından dünyayı en çok kirleten ülkeler arasında 15’inci sırada.
• Medeniyetler, küresel ısınma konusunda harekete geçilmezse 2050’ye kadar çökebilir.
• Küresel ısınmayı 1 trilyondan fazla ağaç dikmek durdurabilir
2019 senesinde İstanbul Çevre Durum Raporu’nda Türkiye’deki doğal varlıkların kontrolsüz bir şekilde tüketiminin dünya genelindeki kötü gidişattan daha hızlı olduğu kaydedildi.
“Öngörülen 2 buçuk milyondu, 13 milyon ağaç kesildi”
Türkiye Ormancılar Derneği’nin rakamlarıyla çevre krizinin vurgulandığı raporda, Türkiye’de son dönemde 550 bin hektarlık orman arazisinin, maden ve turizm tahsisleri gibi kullanımlar nedeniyle yok edildiği yazıldı. Raporda açıklanan verilere göre ülke genelinde yok edilen ağaç sayısı 55 milyonun üzerinde.
Raporda dikkatleri çeken bir diğer durum, üçüncü havalimanı için kesilen ağaç sayısı. “ÇED raporunda inşaat için 13 milyon ağacın kesildiğinin saptandığı” belirtilen raporda rakamlar Kuzey Ormanları Savunması’na dayandırıldı.