Cirque du Soleil’in Büyüleyici Şovu İlk Kez İstanbul’da
Alchemy Project tarafından hayata geçirilen Bazzar Şov, ŠKODA AUTO’nun desteği ve Hilltown Alışveriş Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Çılgın akrobatların nefes kesen gösterileriyle muhteşem bir görsel şölen yaşanacak.
Yönetmenliğini ve yazarlığını Susan Gaudreau’nun, kreatif direktörlüğünü ise Samuel Chouinard üstlendiği BAZZAR 8 farklı konseptte yer çekimine meydan okuyarak izleyenleri masalsı bir yolculuğa da çıkaracak. Yeni şov, Cirque du Soleil’in 1984’ten beri kırküçüncü özel gösterisi. İstanbul’da 1 Eylül’e kadar sürecek.
Alchemy Project CEO’su Mac S.Far :
’’En yeni prodüksiyonlarından biri olan BAZZAR’ın kendisi kadar ünlü ikonik çadırı altında bu özel gösteriyi ilk kez Türkiye’ye getirdiğimiz için mutluyuz. Alchemy Project olarak, BAZZAR’ı 3 kıtada 6 ülke 210’dan fazla turne ve 130’u aşkın şovu seyirciyle buluşturacağız. BAZZAR, müziğin, akrobasinin ve dansın birleşimiyle İstanbulluların kalbini fethedecek.” açıklamalarına yer verdi.
İstanbul’un Marka Değeri 131.6 Milyar Dolar
İstanbul’un Marka Değeri 131.6 Milyar Dolar
Brand Finance’ın ilk kez Türkiye büyükşehirleri için yaptığı marka değerleri ve marka güçleri araştırmasına göre, 131.6 milyar dolar marka değeri ile İstanbul ilk sırada yer aldı.
Brand Finance ve Curiocity iş birliği ile ilk kez Türkiye büyükşehirleri için yapılan ‘TURKEY METROPOL 30’ araştırması şehirlerin marka değerleri ve marka güçlerini ortaya koydu.
İstanbul 131 milyar 614 milyon dolarlık marka değeri ile zirvede yer aldı. Onu sırasıyla;
35 milyar 458 milyon dolarla Ankara,
24 milyar 229 milyon dolarla İzmir,
16 milyar 44 milyon dolarla Kocaeli,
15 milyar 769 milyon dolarla Bursa,
10 milyar 358 milyon dolarla Antalya,
7 milyar 837 milyon dolarla Konya,
7 milyar 284 milyon dolarla Gaziantep,
7 milyar 244 milyon dolarla Adana,
6 milyar 737 milyon dolarla Mersin izledi.
Marka değeri en düşük olan ve en son sırada yer alan büyükşehir ise Van oldu.
Araştırma, Küresel Rekabette Referans Olacak
Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, araştırmaya ilişkin görüşlerini paylaştı. Birleşmiş Milletler’in hazırladığı “The World’s Cities – 2018” raporuna göre dünya nüfusunun yüzde 55.3’ünün şehirlerde yaşadığını ifade eden İlgüner, şunları kaydetti:
“2030 yılında bu oranın yüzde 60 olması ve her üç kişiden birinin nüfusu en az yarım milyon olan bir şehirde yaşayacağı tahmin edilmektedir. 2000 yılında nüfusu 1 milyon ve üzeri 371 şehir varken bugün bu sayı 548’e yükselmiştir. 2030 yılında da sayısının 706 olması beklenmektedir. Dünyada büyükşehirlerin sayısı artmakta bununla birlikte ziyaretçi, yatırımcı ve nitelikli yerleşimci cezbetme rekabeti de artmaktadır. Türkiye’nin büyükşehirlerinin bu rekabet ortamına güçlü bir şekilde hazırlanmaları, ziyaretçi, yatırımcı ve nitelikli yerleşimci pastasından hak ettikleri payı almalarını umuyoruz. METROPOL 30 araştırması ve raporunun bu amaçla bir farkındalık yaratmasını amaçlıyoruz.”