We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler Çevre Raporu: ” İstanbul İklim Değişikliğine Karşı Savunmasız”

Çevre Raporu: ” İstanbul İklim Değişikliğine Karşı Savunmasız”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Çevre Raporu: ” İstanbul İklim Değişikliğine Karşı Savunmasız”

iklim değişikliği
Çevre Mühendisleri Odası’nın hazırladığı Çevre Raporu, iklim krizinde Türkiye’nin ve özellikle de İstanbul’un hangi noktada durduğunu gösterdi.

 

Eorunews’in haberine göre; Küresel Atmosfer Araştırmaları Emisyon Veritabanı’na (EDGAR) göre de Türkiye, karbondioksit salınımı açısından dünyayı en çok kirleten ülkeler arasında 15’inci sırada.
• Medeniyetler, küresel ısınma konusunda harekete geçilmezse 2050’ye kadar çökebilir.
• Küresel ısınmayı 1 trilyondan fazla ağaç dikmek durdurabilir

2019 senesinde İstanbul Çevre Durum Raporu’nda Türkiye’deki doğal varlıkların kontrolsüz bir şekilde tüketiminin dünya genelindeki kötü gidişattan daha hızlı olduğu kaydedildi.

“Öngörülen 2 buçuk milyondu, 13 milyon ağaç kesildi”

Türkiye Ormancılar Derneği’nin rakamlarıyla çevre krizinin vurgulandığı raporda, Türkiye’de son dönemde 550 bin hektarlık orman arazisinin, maden ve turizm tahsisleri gibi kullanımlar nedeniyle yok edildiği yazıldı. Raporda açıklanan verilere göre ülke genelinde yok edilen ağaç sayısı 55 milyonun üzerinde.
Raporda dikkatleri çeken bir diğer durum, üçüncü havalimanı için kesilen ağaç sayısı. “ÇED raporunda inşaat için 13 milyon ağacın kesildiğinin saptandığı” belirtilen raporda rakamlar Kuzey Ormanları Savunması’na dayandırıldı.

“Hava kirliliğine dair yeterince ölçüm yapılmıyor”

Türkiye nüfusunun yarısının Dünya Sağlık Örgütü ölçütlerine göre havası kirli ortamda yaşadığını aktaran Çevre Mühendisleri Odası, İstanbul’un bazı bölgelerinde geçen yıl neredeyse hiç ölçüm yapılmadığının altını çizdi. Büyük şehirlerde yaşayanların senede 250 gün ölümcül kirli hava solumakta olduğu belirtildi. Yapılan çalışma özetinde, “İstanbulluların yarısının soluduğu havaya dair yorum yapılabilecek yeterli veri toplanamamıştır.” denildi.

Raporda; olumsuz iklim değişiklikleri açısından zayıf bir konumda olan İstanbul’un, son 47 yılda karşı karşıya kaldığı en sıcak yılın 2018 olduğu hatırlatılan maddeler arasında.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.