We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler Büyükşehir’den Kaş’ın Grup Yollarına Bakım

Büyükşehir’den Kaş’ın Grup Yollarına Bakım

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Büyükşehir’den Kaş’ın Grup Yollarına Bakım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında bozulan yollarda bakım onarım çalışmaları yapıyor.

Kas Sutlegen

Kaş İlçesine bağlı Sütleğen, Yuvacık, Yayla Çavdır, Yayla Palamut ve Çamköy grup yolu daha güvenli hale getiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri yeni yollar ve asfalt çalışmalarının yanı sıra daha önce yaptığı grup yollarının bakım ve onarım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Kış aylarında yoğun yağış nedeniyle deforme olan grup yollarında da çalışma yapıyor. Kaş İlçesine bağlı 5 mahalleyi birbirine bağlayan bir ucu Muğla sınırına kadar uzanan grup yolunda yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler sorumlusu İsa Akdemir, Çamlıköy Mahalle Muhtarı Candan Yılmaz ve Yayla Palamut Mahalle Muhtarı Orhan Kaya yerinde inceledi.

Kas Sutlegen (

26 km’lik Yolda Bakım Çalışması

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı alt yapı ekipleri, Sütleğen, Yuvacık, Yayla Çavdır, Yayla Palamut ve Çamlıköy mahalleleri grup yolunda zamanla deforme olan bölgeleri iş makinalarıyla söküyor, ardından yola dolgu malzemesi sererek silindir ile sıkıştırıyor. Ayrıca ekipler yolda kayma olan bölgelerde sert kayalarla dolgu yaparak yolu daha güvenli hale getiriyor.

Kas Sutlegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antalya Suluada’da “Kirlilik” Tehlikesi

Antalya Suluada’da “Kirlilik” Tehlikesi

‘Antalya’daki Maldivler’ olarak nitelendirilen Suluada’yı, yaz döneminde günlük 2 bine yakın kişi ziyaret ediyor. Akademisyenler, Suluada’nın özel saha ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Antik çağda ‘Krambusa’ adıyla anılan, Suluada’nın en önemli özelliği, tatlı su kaynağına sahip olması. Ada, kuş ve deniz canlıları için önemli bir yaşam alanı. Beyaz kum ve çakıldan oluşan sahili ise dünyaca ünlü tatil cenneti Maldivler’e benzetiliyor.

Biyoçeşitlilik Açısından Çok Zengin

Suluada, doğal resif bölgesi olması dolayısıyla biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin bir bölge. Suluada’nın kaya yapısı kalsiyum karbonat içeriyor. Ve kumun içinde yaşayan foraminifera adlı mikroorganizmalar nedeniyle rengi beyaz.

Akdeniz Foku’nun en çok uğradığı yer

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu açıklamasında:

“Bölge Akdeniz fokunun en çok uğradığı alanlardan. Çok bakir, özel bir alan ve özel koruma sahası olması gerekiyor. Yaz döneminde bölge her gün yüzlerce ziyaretçi ağırlıyor. Önlem alınmalı” dedi.  Suluada’nın denizde susuz kalmış denizcilere ve balıkçılara hayat olduğunu ve olmaya devam ettiğini vurguladı. Tahrip edilmeden çok dikkatli kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Beyaz Kumun Rengi Değişmeye Başladı

Börtü Böcek Doğa Grubu’nun lideri dağcı rehber Cuma Gök konuyla ilgili:

“Yazın Adrasan’dan 70, Kemer’den ise 30 civarında tekne bölgeye turist getiriyor. Bu günde neredeyse 2 bine yakın ziyaretçi anlamına geliyor. Sahil artık kirlenmiş ve kumun rengi değişmiş. Bu çok üzücü bir durum.  bölge adeta bir cennet ama koruma yetersiz” açıklamalarında bulundu.

 

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.