We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler 2020 YILINDA OTELCİLİKTE HANGİ TASARIM TRENDLERİ ÖNE ÇIKACAK?

2020 YILINDA OTELCİLİKTE HANGİ TASARIM TRENDLERİ ÖNE ÇIKACAK?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Önde gelen otel tasarımcıları, 2020 yılında otel tasarımlarında hangi unsurların ön plana çıkacağını tartıştı.  2020 yılında otel tasarımında hangi trendlerin öne çıkacağını değerlendiren otel tasarım uzmanları, konaklama sektöründe gelecekte 3D baskı teknolojisi, yiyecek – içecekte evrim, otantik ve benzersiz olma ve sürdürülebilirlik gibi unsurların belirleyici olacağını belirtiyorlar.

Business creativity with running businessman

İşte otel tasarımcılarının 2020’de otel tasarımlarında nelerin ön plana çıkacağına dair HotelNewsNow’a yaptığı açıklamalar…

 Robert Polacek: Puccini Group

“İklim konusunda ABD ve Çin arasında yakalanan uyum, emisyon salınımının azaltılması ve enerji tasarrufu konularında önemli bir etkiye sahip olacak.

Konaklama sektöründe, enerji tasarrufu ve karbon salınımının azaltılması konusunda bilinç artacak. Otelllerde otomatik olarak sönen lambalardan restoranlarda doğal aydınlatma sistemlerinin kullanılmasına kadar sürdürülebilirliği sağlayacak unsurlar öne çıkacak.

Yeni otel tasarımı trendlerinde tasarımcılar maliyetleri azaltmak için yerel malzemelere yönelecek. Bu da taşıma ve nakliye için harcanan enerjiden tasarruf edilmesini ve çevreye daha az zarar verilmesini beraberinde getirecek. Bunun, mutfakta yerel ürünler kullanmaktan el yapımı veya yeniden dönüştürülmüş ürünler kullanmaya kadar pek çok ayağı var. Öte taraftan, lazer teknolojisi ve 3D baskının kullanılması, daha çevreci tekstil ürünlerinin elde edilmesi konusunda yeni olanaklar yaratacak.

 Emi Jacubowski: Puccini Group

2020’de otel tasarımında trendlerin ne olacağını şimdiden bilmek zor olsa da, bana göre teknolojideki değişim oyundaki en büyük belirleyen olacak. Bir örnek vermek gerekirse, teknolojinin gelişmesiyle birlikte odalarda klasik televizyonların yerini düz ekranlı televizyonlar aldı. Teknolojideki bu basit değişiklik bile otel tasarımcılarının oda tasarımında değişikliğe gitmesine neden oldu. Odalardaki, gardrop gibi, büyük mobilyaların yerini daha küçük boyutlu eşyalar almaya başladı.

Vince Stroop: Stonehill & Taylor

3D teknolojisindeki gelişmeye paralel olarak, otel dizaynında hayal edemeyeceğimiz imkanlarla karşılaşacağız. Bu teknoloji, otel odalarında kullanılan mobilyalardan, döşemelere, hatta elektronik cihazlara kadar tüm tasarım süreçlerini ve düşünme biçimimizi değiştirecek. 3D teknolojisi, sürdürülebilirlik temelinde tüm sektörü  etkileyecek.

Dan Welborn: The Gretys Group

Fiziksel mekanların dijital dünya ile entegrasyonu 2020’nin anahtar trendi olacak. Öngörülen trendlerden bazılarını şimdiden kullanmaya başladık bile. Bunlar:

Hikaye: Kurallar değişiyor. Dizayn artık renk veya motif anlamına gelmiyor. Günümüzde tüm markalar misafirleri için hikayesi olan alanlar yaratmaya çalışıyor. Bu trend devam edecek.

Lüks baskısı: Lüks ve orta segment markalar kendilerini farklılaştırmak adına büyük tasarımlara gitme konusunda baskıyı arttırdılar.

 Resepsiyonun ortadan kalkması: Oteller yavaş yavaş online check-in aşamasına geçip resepsiyonu devre dışı bırakırken,  müşterileri ile yüz yüze temas kurmak için ne gibi yollar geliştireceğine tanıklık edeceğiz.

Odadaki unsurların değişimi: Misafirler, şezlongdan yatağa ve sandalyeye kadar, her yerde rahat çalışıp uyuyabileceği bir ortam arar.

 Yeme – içmedeki evrim: Geleneksel oda servisi anlayışındaki değişim devam edecek. Örneğin New York’ta bir otel, sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği için 5 farklı gurme seçeneğinin sunulduğu gurme paketlerini tablet aracılığıyla sipariş etme imkanı sunuyor.

 Çinli turistler: Günümüzde marka oteller, tasarımlarından kullandıkları teknolojiye ve yeme içmeye kadar pek çok başlıkta Çinli turistleri göz önünde bulunduruyor.

Paula Benesch / Monica Sibert / Tiphanie Purkat: P3 Design Collective

Renk konjontürel ancak her zaman trendleri belirleyen bir unsurdur. Daha koyu ve doygun renklerin, çağdaş gri gibi, doğal tonlarda kullanımı zengin ve davetkar mekanlar yaratmaya yardım edebilir.

Günümüzde yüksek kontrastlık barındıran desenlerden daha yumuşak geçişli desenlere doğru bir kayış var. Hissedilebilir dokular, daha sıcak ve konforlu mekanlar yaratır.

Geleneksel dizayn elementlerinin çağdaş yaklaşımla harmanlanıp soyutlanması yeni ve beklenmedik  bir çevre yaratır. Otelde müşterileri şaşırtacak (yapay değil) elementlerin bulundurulması misafirlerin kafalarında o otele dair bir hatıra oluşmasında önemli rol oynar.

 Müşteriler, bir yandan her geçen gün yeni taleplerde bulunurken, bir yandan da bunun karşıtını deneyimlemeye devam etmek isteyecekler. Tasarımda yerel materyalllerin ve sanatkarların kullanılması, doğal çevre ve kültür ile misafir arasında bir bağ oluşturmaya devam edecek.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.