We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel TATİLCİLERE ÇAĞRI: TATİLDE BOY VERME OY VER !

TATİLCİLERE ÇAĞRI: TATİLDE BOY VERME OY VER !

Aralarında Marmaris, Datça ve Bodrum’un olduğu turizm bölgelerindeki belediyeler, tatilcilere 24 Haziran seçimlerinde oylarını nerede kullanacaklarsa orada olmaları için çağrı ve tavsiyede bulundu…

Turizm bölgelerindeki belediyelerden tatilcilere çağrı: “24 Haziran’da oy kullanmak için evinize dönün, tatile çıkacaksanız oyunuzu kullandıktan sonra gelin”

Bu çağrıyıyapan belediyelmer arasında Marmaris, Datça ve Bodrum da var.
Belediyeler bu çağrı ve tavsiyelerini sosyal medya hesaplarından yayınladıkları esprili mesajlarla da destekledi.
Mesajlarda “Her zaman bize gelin derken şimdi yurttaşlık görevini yerine getirmeniz için 24 Haziran’da evinizde kalın evinize dönün diyoruz! İfadeleri kullanılıyor
.
Önce demokrasi sonra tatil
24 Haziran seçimleri ile ilgili duyarlılığını resmi sosyal medya hesaplarından dile getiren Marmaris Belediyesi’nden yapılan paylaşımda, ‘Tatiliniz için cennet Marmaris’i tercih etmenizden dolayı onur duyuyoruz. Marmaris’e yine gelin, her zaman gelin… Ancak, geleceğimiz için demokrasimiz için lüften, 24 Haziran’da sağ salim evlerinizde olun, oylarınızı kullanın’ çağrısı yapıldı.
Seçim günü oyunuzu kullanacağınız yerde olun
Datça Belediyesi, Twitter hesabından ‘Dikkat! 24 Haziran’da bütün plajlarımızda bakım var! Ama 25’inde herkesi bekleriz ; -) İyisi mi siz oyunuzu yerinde kullanıp, öyle gelin Datça’mıza. Biz en güzel anılarla dönmeniz için buradayız’ yazılı paylaşımda bulundu.
Benzer bir paylaşım da Bodrum Belediyesi’nden geldi
Bodrum Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da ’24 Haziran’da Bodrum’da boy vermeyin, sandıkta oy verin!’ ifadesine verildi. Her iki mesaj da kısa sürede binlerce beğeni toplayıp, paylaşıldı.
Amaç sandığa gitmeye özendirmek 
Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon benzer paylaşımın başka belediyeler tarafından da yapıldığını belirterek, “Organize olan bir paylaşım değil; sadece Bodrum’a tatile gelen vatandaşlarımızı, birkaç saatlerini ayırıp demokrasinin gereği oylarını kullanmaya tatlı ve esprili bir dille davet etmeye çalıştık.
‘Boy gösterme değil oy verme zamanı’ dedik. Her bir vatandaşımızın mutlaka oy vermesi gerektiğini anlatmaya çalıştık. Mesaj binlerce kişi tarafından beğenildi. Telefonlarım sabahtan beri susmuyor. Mesajın beğenilmesi bizleri de mutlu etti” dedi.
Vatandaşları oy kulanmaya teşvik için esprili bir yol
Datça Belediye Başkanı CHP’li Gürsel Uçar da vatandaşları oy kulanmaya teşvik etmek için böyle esprili bir yol seçtiklerini belirtip, “Buradaki amacımız, herkesin oyunu kullanması. vatandaşlık görevini yerine getirmesi.
Tatilinizi oy kullandıktan sonra yapın. Yoksa, paylaşımımızdaki gibi plajlarımızın 24  Haziran’da kapalı olması söz konusu değil. Amacımız farkındalık yaratmak” diye konuştu. (DHA)

Yorum Yaz