We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel HAMDULLAH TURGUT ” OTELLER ELLERİNDEKİ DATAYI DOĞRU KULLANIP SATIŞA ÇEVİRMELİ”

HAMDULLAH TURGUT ” OTELLER ELLERİNDEKİ DATAYI DOĞRU KULLANIP SATIŞA ÇEVİRMELİ”

Hotech Bilişim Kurucusu Hamdullah Turgut, Otellerde Data kullanımı  ve doğru datanın oluşturulması  hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

Hamdullah Turgut konuşmasına “Yeni nesil kuşağın teknolojinin içinde doğduğunu belirterek bu kitlenin yüzde 80’inin sosyal medya kullandığını ifade etti ve bu kitlenin tatillerini otel ile temasa geçmeden direk kendilerinin planladıklarını ifade etti. Ayrıca bu kitlenin lüks aramadığını sadece kendilerine uygun tatil seçeneklerini tercih ettiklerini söyleyerek oteller için sosyal medyanın önemine vurgu yaptı.

 

Sosyal medya ve tüm online kanallarda yerini alan otellerin ellerinde online ve ofline ortamda oluşturdukları büyük bir data olduğunu belirterek, otellerin ellerindeki datayı doğru kullanmadıkları sürece hiç bir işe yaramadığını belirtti. Doğru kullanım için ellerindeki tüm datayı bir noktada toplamaları gerektiğini ve bunu da RFM modelleme ile gerçekleştirebileceklerini söyleyerek RFM modellemenin otellere olan faydasını şu şekilde açıkladı:

 

“Bir misafir ile ilgili sosyal medya yorumlarını, kendilerine gönderdiğiniz mailleri, her şeyi bir yerden bilmelisiniz. Yoksa elinizdeki datalar hiç bir işe yaramaz.  İstenilen sonucu almak için bunların tüm bir datada birleştirmelisiniz. RFM modelleme ile tüm datalarınızı yükleyerek tüm misafirlerinizi kategorilere ayırıp kimine özel hizmetler önereceğinizi ve kime indirim uygulayabileceğiniz gibi bir çok seçeneği önünüze getiriyor ve satışa direk etki ediyor ” dedi.

Gm Dergi Sabriye Çay

 

Yorum Yaz