We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler GM ANKET SONUCU : PATRON & PROFESYONEL İLİŞKİSİNDE EN ÖNEMLİSİ:  GÜVEN

GM ANKET SONUCU : PATRON & PROFESYONEL İLİŞKİSİNDE EN ÖNEMLİSİ:  GÜVEN

Gm Turizm ve Yönetim Dergisi olarak gmdergi.com’da  29 Eylül- 4 ekim 2017 tarihlerinde yayınladığımız   ve 382 kişi tarafından oylanan anket sonuçlarına göre; Patron & Profesyonel ilişkisinde en önemlisi yüzde 38 oy oranıyla güven oldu.

“Patron & profesyonel ilişkisinde en önemlisi” başlıklı anketimiz iletişim yüzde 31  oyla ikinci, saygı ise yüzde 21 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldı.

Patron & Profesyonel ilişkisinde maddiyat en son sırada …

İŞ DÜNYASINDA GÜVEN HER ŞEYDİR!

Bir restorana gidip etrafınızı inceleyin. Gelen insanların teker teker ya da grup olarak oturma düzenine bakın: kimse gelip en ortadaki masaya oturmaz. Ya yüzünü girişe döner, ya da sırtını duvara verir. Bunu bir taktik olarak gerçekleştirmez. İnsan doğasında vardır kendini güvene almak.

BNI Organizasyonu içinde güven kelimesinin çok önemli bir yeri var. Aslında bir başka deyişle sistemin tamamı GÜVEN kelimesi üstüne inşa edilmiş durumda. Çünkü BNI kısaltmasının içinde en önemli vurgu ‘Network’ kelimesine yapılıyor. Ve siz birini çevrenizde tutacaksanız ya da siz kendinizi onun çevresinde konumlandırmak isterseniz, böylesi bir ilişkinin ‘derinlikli ve anlamlı’ bir çerçevede oluşabileceğini bilmeniz ve bunun da ilk şartının ona güvenebilmek olduğunu unutmamalısınız.

Başarılı ilişkiler kurabilmek konusunda tek önemli faktörün, güven olduğuna dair güçlü bir inanış vardır.  Liderlik konusunda uzman Warren Bennis, güveni şöyle tanımlıyor: “Liderleri ve onlara inanları bir arada tutan tutkal”, ki bu da güvenilir kişi olmayı tüm eylemlerimizin mayası yapmamız gerektiğini bize öğretiyor.

1981 yılından bu yana her yıl yapılan ve hala dünyanın en geniş sosyal bilim projesi olan “Dünya Değerler Araştırması”nın son verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 12’si diğerlerine güvenebileceğini söylüyor. BNI’da yapmaya çalıştığımız ise bu oranı yüzde 90’ların üzerine çekmek. Çok keyifli bir amacımız var… İş sahiplerinin birbirine güveninin neredeyse %100 olduğu bir platformda, endişelenmeden iş yapabilmelerine olanak tanımak.

Sözünü tutmak, güven uyandıran davranışların anasıdır. Bir çalışanınızla, patronunuzla, takım arkadaşlarınızla, müşterinizle, tedarikçilerinizle, eşinizle, çocuğunuzla veya genel olarak toplumla ilişkilerinizde güven oluşturmanın en hızlı yoludur.  Karşıtı ise, sözünü tutmamak veya vaatlerini yerine getirmemektir ve hiç şüphesiz güveni en hızlı yok eden şeydir. Güven inşa etmek için çaba harcayan insanlara hak ettikleri değeri fazlasıyla vermek gerekir. Takdir etmek, iyi bir şeyin hakkını teslim etmek hem insan olarak en önemli erdemlerimizdendir hem de BNI’ın olmazsa olmazıdır…

İnsanlara bir söz verirken de yine dikkatli olmak gerek: çünkü insanlara bir vaatte bulunduğunuzda umut uyandırırsınız, sözünüzü tuttuğunuzda ise güven uyandırırsınız. Sözünüzü tutmanın yaratacağı etkinin gücü ile de, vaatte bulunurken dikkatli olunmalıdır.

Verdiğiniz sözler ve vaatler aslında sizi yaratır. İş dünyasında kendinizi,  sağlam ve güvenilir kimliğinizle, sahip olduğunuz güçlü bağlarla konumlandırmak sadece sizin elinizdedir. Ayse Aslan/ /business-networking/

Yorum Yaz