We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel CORENDON AIRLINES FİLOSUNA 3 YENİ BOEING 737 MAX 8 DAHA KATILIYOR

CORENDON AIRLINES FİLOSUNA 3 YENİ BOEING 737 MAX 8 DAHA KATILIYOR

Türkiye’nin ilk Boeing 737 MAX 8’ini 2018’in Mayıs ayında filosuna katarak havacılık dünyasında tüm dikkatleri üzerine çeken Corendon Airlines, filosuna bu sessiz ve çevreci modelden üç uçak daha dahil etmek için yeni bir anlaşma imzaladı. Boeing’in Seattle’daki fabrikasında üretilecek uçaklardan ikisi 2019, biri ise 2020’de uçuş operasyonlarına katılacak.

 

Boeing tarihindeki en hızlı satılan uçak modeli 737 MAX 8’i Türkiye’de filosuna katan ilk hava yolu firması olan Corendon Airlines, aynı modelden üç tane uçak daha almak için anlaşmaları imzaladı. Corendon Airlines bu hamlesi ile hem karbon ayak izini düşürüp çevreci politikasını sürdürüyor hem de 737 MAX 8’in LED ışıklandırmaları ve ferah kabin tasarımı ile yolcularına keyifli bir uçuş deneyimi sağlıyor.

 

Boeing 737 MAX 8 ile ilk ticari uçuşlarını 19 Mayıs 2018’de Antalya’dan Eindhoven’a yaptıklarını hatırlatan Corendon Havayolları Grubu Kurucusu ve CEO’su Yıldıray Karaer, yeni anlaşmalar hakkında bilgi verdi. Filo genişletme ve gençleştirmenin yanı sıra verimlilik ve çevreci filo stratejileri doğrultusunda MAX 8 serisini filolarına dahil etmeye devam edeceklerini belirten Karaer, “Boeing’in üstün özelliklerle donatılan 737 MAX 8 modeli ile filomuzu genişletmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Boeing’in bu yeni serisinin sağladığı yakıt tasarrufu sayesinde havayollarının operasyonel verimliliği önemli ölçüde artıyor. Aynı zamanda sessiz ve ferah kabin deneyimi yolcu memnuniyetini üst seviyelere taşıyor. İki yeni Boeing 737 MAX 8 uçağımızı 2019’un Mayıs ve Haziran aylarında, bir uçağımızı ise Mayıs 2020’de filomuza dahil ederek yolcularımıza konforlu ve keyifli uçuş deneyimi yaşatmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Sessiz ve çevreci!

Sky Interior kabin dizaynına sahip Boeing 737 MAX 8, LED ışıklandırmaları ve ferah kabin tasarımıyla yolculara benzersiz bir uçuş deneyimi yaşatıyor. Gücünü CFM International’ın Boeing 737 MAX’e özel olarak ürettiği LEAP-1B motorlardan alan uçak, %15 daha çok yakıt tasarrufu sağlayarak karbon emisyonunu da azaltıyor. 3.550 mil (6.570 km) menzil özelliği sayesinde MAX 8, Boeing 737 Next Generation serisine oranla daha uzun mesafelere ulaşabiliyor. MAX serisi, yeni aerodinamik tasarımıyla da dikkat çekerken rakiplerine oranla hem daha çevreci hem de günümüz tek koridorlu uçak modellerine göre %40 daha sessiz olma özelliği taşıyor.

Yorum Yaz