We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler ALMAN TURİSTLERİN 2018 TATİL EĞİLİMLERİ

ALMAN TURİSTLERİN 2018 TATİL EĞİLİMLERİ

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, ekonomik faktörlerin de etkisiyle Almanya outbound pazarı güçlü bir 2018 geçirecek. Öte taraftan, bireysel seyahatlerin ve online satın almaların her geçen gün arttığı ülkede, acente satışları popülerliğini yitiriyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Pazar araştırma şirketi FUR’un Almanya seyahat pazarı ile ilgili araştırmasının sorumluluğunu yürüten Prof. Dr. Martin Lohman, uzun yıllar Almanya seyahat pazarı ile ilgili yaptığı araştırmalarla tanınıyor.

”ALMANLAR MALİ OLARAK KENDİNİ DAHA İYİ DURUMDA GÖRÜYOR”

FUR’un son araştırmasını Stuttgart’ta düzenlenen CMT Turizm Fuarında açıklayan Longmann, ”2018’de Almanlar mali olarak kendini daha iyi durumda görüyor. 7 bin 500 kişi ile yapılan araştırmaya göre katılımcıların yüzde 24’ü bu yıl daha fazla tatile çıkacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 23 olarak ölçülmüştü.” dedi.

YÜZDE 30’LUK KESİM ‘TATİLDE DAHA FAZLA HARCAYCAĞIM’ DİYOR

FUR’u araştırmasına göre geçtiğimiz yıl yüzde 28 olan ‘tatilde daha fazla para harcayacağım’ diyen Almanların oranı 2018’de 2 puanlık artışla yüzde 30’a yükseldi. Buna karşın katılımcıların yüzde 13’ü bu yıl daha az tatile çıkacağını ve daha az harcayacağını beyan etti.

5 VE ÜZERİ GECELEMELİ 69 MİLYON TATİL YAPILDI

Bu verilerin 2018 sezonunu başlangıcı için olumlu bir havanın göstergesi olduğuna işaret eden Martin Longmann, 2017 yılında 5 gün veya daha fazla gecelemeli 69 milyon tatil gerekleştiğine dikkat çekti.

KISA KİŞİSEL SEYAHATLERİN SAYISI ARTIYOR

2017 yılında kısa kişisel seyahatlsrin yüzde 2.5 oranında artarak 91 milyona ulaştığı belirtilen FUR’un Reiseanalyse araştırmasında, genel harcamanın ise 2 puanlık artışla 69 milyar euroya ulaştığına dikkat çekildi.

TERCİHLERDE BÜYÜK DEĞİŞİM YOK

Öte taraftan Almanların destinasyon tercihlerinde ise çok büyük oynamalar görünmüyor. Buna göre, Almanların gözünde İspanya, İtalya, Türkiye, Avusturya, Yunanistan ve Hırvatistan yüzde 30’la en iyi tatil destinasyonları olmaya devam ediyor.

YÜZDE 42’LİK KESİM HİÇ GİTMEDİĞİ YERLERİ GÖRMEK İSTİYOR

Araştırma sonuçlarını açıklarken bir de uyarı yapan Longmann, ”Ancak genel fotoğrafa bakıp bireysel esneklik ve yeni olan şeylere dair isteği es geçmemeliyiz. Bu yıl Almanların yüzde 42’si hiç görmediği bir destinasyonu ziyaret etmek istiyor. Bunların yüzde 17’si ise uzak destinasyonları görmek istiyor. Uzak destinasyonları görmek isteyenlerin oranı geçtiğimiz yıl yüzde 15 idi. Ayrıca şehir gezileri, kruvziyer ve walness seyahati için de istek artıyor.” ifadelerini kullandı.

‘TATİLİMİ ACENTEDEN ALACAĞIM’ DİYENLERİN SAYISI AZALIYOR

Longman’a göre, 2018’de paket tur satışları yüzde 22 ile sabit kalırken, buna bireysel unsurların da dahil edildiği bir yüzde 11’lik kombinasyon eklenecek. Buna karşın, otel ve uçak gibi tatil unsurlarının giderek daha fazla bireysel olarak online satılması öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl üzde 18 olan ‘tatilimi seyahat acentesinden alacğım’ diyenlerin oranı ise 2 puan gerileyerek yüzde 16’ya düştü.

 

Yorum Yaz