We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel 1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK AB YENİ PAKET TUR YÖNETMELİĞİNDE NELER VAR?

1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK AB YENİ PAKET TUR YÖNETMELİĞİNDE NELER VAR?

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni Paket Seyahat Yönetmeliği’nde online satış, çok bileşenli paket düzenlemesi ve tüketiciyi korumaya yönelik düzenlemelere gidildi…
 
 Günümüzde dünya seyahat endüstrisinin merkezi konumunda olan Avrupa Birliği (AB) paket seyahat yönetmeliği ile ilgili önemli değişiklikler yaptı.
Uzun süre tartışıldı
Yönetmelikte yapılacak değişiklikler AB üyesi ülkelerden turist gönderenler ile turist alanlar arasında yıllardır tartışılıyordu.
AB üyesi ülkelerden başta Almanya ve İngiltere olmak üzere turist gönderici olan ülkeler ile İspanya ve Fransa gibi turist alan ülkeler sektöre getirilecek yükümlülükler ile tüketiciyi korumaya ilişkin  düzenlemeler konusunda anlaşamıyordu.
Bu nedenle yönetmelik gündeme geldiği günden beri tartışılıyordu.
Sonunda AB yeni Paket Seyahat Yönetmeliği 1 Temmuz’da yürürlüğe giriyor.
Tüketiciyi korumaya yeni haklar
Yeni yönetmelikte özellikle son yıllarda seyahat endüstrisinin önemli konularından olan online satışlar ile ilgili kapsamlı düzenlemeler getiriliyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada Avrupa Parlamentosu ve Konseyi’nin 25 Kasım 2015 tarihli ve 2015/2004 sayılı Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Parlamentosu’nun 2011/83 / EU sayılı Direktifini ve Avrupa Parlamentosu ve ilgili Direktifini değiştiren paket seyahat ve bağlantılı seyahat düzenlemeleri hakkındaki yönetmeliğin 2015/2302 Konsey ve 90/314 / EEC sayılı Konsey Direktifinin yürürlükten kaldırılarak yeni yönetmeliğin 1 Temmuz’da yürürlüğe gireceği bildirildi
Yeni yönetmelikte paket seyahat ve bağlantılı seyahat düzenlemeleri ile ilgili kapsayıcı düzenlemelere gidilirken tüketiciyi korumaya yönelik haklar genişletildi.
Tüketiciyi korumaya yönelik yeni haklar arasında, online sistemlerden satın alınan paket seyahat ile ilgili çıkabilecek sorunda kim ya da kimlerin sorumlu olacağı ve iptal durumda yapılacak geri ödemeler önemli yer tutuyor.
Online satışlara düzenleme
Yeni yönetmelikte özellikle online satış yapan web sitelerinin artan etkinliği göz önüne alınarak tüketicinin buradan alacağı paket ile ilgili bir sorun çıktığında bunun klasik acentelerden alınan paketten farklı olarak nasıl bir prosedüre tabi olacağı konusunda ayrıntılı düzenlemelere yer verilirken bunun amacının tüketiciyi korumak olduğu belirtiliyor.
Sorumluluk genişletildi
Yeni AB Paket Seyahat Yönetmeliği’ne göre, seyahat operatörleri altında, iki ya da daha fazla seyahat düzenlemesini içeren müşteriler için paket anlaşmaları hazırlayanlar, paketin geri ödemeye yönelik başarısızlıkları dahil olmak üzere paket içindeki tüm unsurlardan sorumlu olacaklar.
Konuyla ilgili ayrıntılar yönetmeliğin EK-1’inde yer alıyor.
İpalde geri ödeme
1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni yönetmeliğe göre “kaçınılmaz ve olağanüstü şartlar” söz konusu olduğunda tüketiciler seyahatlerini iptal edebileceği gibi bu durumda yaptıkları ödemenin tamamını geri alabilecek.
Yükümlülükler artırıldı
Tur operatörleri, AB Yeni Seyahat Yönetmeliğini, Bir paket anlaşması, iki veya daha fazla seyahat bileşeninin yanı sıra, daha yüksek maliyetlere dönüşebilecek yükümlülüklerin de yer aldığı bir plan olarak görüyor.
Yeni yönetmelikte online satış sırasında tüketiciye haklarını anlatan kolay anlaşılabilir kapsamlı bilgi verilmesi zorunlu oluyor. Verilecek bilgilerde tur paketini düzenleyenler birden çok kişi ise bunlar da belirtilecek.
Yeni yönetmeliği göre seyahat paketi oluşumları ve türleri

Yorum Yaz