We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel “2019 YILININ PHASELİS YILI OLMASINI İSTİYORUZ!”

“2019 YILININ PHASELİS YILI OLMASINI İSTİYORUZ!”

KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, bu yıl turizmde 2015 yılının rakamlarının yakalanabileceğini belirterek, “ Her şey yolunda gidiyor aman nazar değmesin” dedi.

Turizm kentlerinin, hayali kurulan, keşfedilen ve keyifle yaşanan kentler olmasının gerekliliğini dile getiren Başkan Kurga, 2019 yılının da Antalya’da Phaselis yılı olmasını istediklerini belirterek bu konuda gereken katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Gelen sayıların artmasının sevindirici olduğunu düşünüyor, bu sayıların gelire yansımasını da bekliyoruz!

Kemer’de bulunan KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga “Antalya 2016 yılında yaşanan uçak hadisesi sonrası 2017 yılında bir toparlanmaya gitmiş ve bu yılda rekorlar ile geri dönmüştür. Antalya’mız ve Bölgemiz Kemerimiz özellikle Rus misafirlerimizin vazgeçilmez bir bölgesi durumundadır. Avrupa’dan gelen rezervasyon artışı haberleri de bizleri sevindirmektedir. Özellikle Almanya’daki artışlar hiç de küçümsenecek sayılarda değildir. Bu yıl Antalya’ya yabancı ve yerli 15 milyon civarında bir turist gelmesini bekliyor ve bu rakamın yaklaşık 4 milyonunun da bölgemiz Kemer’e gelmesini ön görüyoruz. Bölgemizde otellerimiz kış döneminde hazırlıklarını yaptılar, otellerindeki tadilatlarını tamamladılar, sezonlarını açtılar ve Rus Bayramı ile birlikte 10 Mayıs itibarı ile yoğunlaşmaya başladılar. Gelen sayıların artmasının sevindirici olduğunu düşünüyor, bu sayıların gelire yansımasını da bekliyoruz. Şu an için her şey yolunda gidiyor, aman nazar değmesin” dedi.

Turizm Kentleri; hayali kurulan, keşfedilen ve keyifle yaşanan kentler olmalıdır!

Kemer’in özellikle doğal ve tarihi yapısı ile her zaman adından söz ettiren bir destinasyon olduğuna dikkat çeken Başkan Kurga, ihtiyaç duyulan mega projelerin Kemer’de hayata geçmesinin zorunluluğunu dile getirdi.  Özgür Kurga “Kemer’de maalesef son yıllarda yanlış yönetimler nedeniyle arzulanan büyük mega projeler hayata geçirilemedi. Buda Kemer’de turizmin ilerlemesini yavaşlattı. Unutulmamalıdır ki; turizm kentleri, hayali kurulan, keşfedilen ve keyifle yaşanan kentler olmalıdır. Bunun içinde ihtiyaç duyulan projelerin hayata geçmesi gerekmektedir. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşmektedir” dedi.

2019 yılının Phaselis yılı olmasını istiyoruz!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri bu yıl Antalya’da Perge yılı olarak ilan edilmesin önemine de dikkat çeken Özgür Kurga, 2019 yılının da Phaselis yılı olmasını istediklerini belirterek, KEMİAD olarak bu konuda ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Özgür Kurga, “Antalya’da 2018 Perge Yılı ve sezon açılışı önceki hafta Perge Antik Kentinde düzenlenen bir tören ile gerçekleştirildi. Oldukça güzel bir düşünce. Kemer’in bir bütün olması ile birlikte, gelecek yıl için bu konuda şimdiden çalışmalara başlanması ve yapılacak çalışmalar ile bölgenin en önemli antik kenti markamız Phaselis’in 2019 yılında tarihsel miras teması olabileceğini hatırlatıyoruz. Eğer 2019 yılı Phaselis Yılı olursa, Kemer turizm anlamında daha büyük bir tanıtım şansı yakalayacaktır. Biz KEMİAD olarak bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazırız” diye konuştu.

Yorum Yaz