We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler 2018 REKOR YILI OLABİLİR

2018 REKOR YILI OLABİLİR

300’ün üzerinde turizm profesyonelinin bir araya geldiği etkinlikte, 2017 yılında Türkiye’ye 32,4 milyon turistin geldiği ve bir önceki yıla oranla yüzde 28’lik artış yaşandığı vurgulandı.  2017 yılındaki büyümenin yarısı kadar büyüme olsa dahi, Türkiye’ye gelen turist sayısının 2018 yılında rekor kırabileceğine dikkat çekildi.

  

 

Eczacıbaşı Profesyonel, turizm sektörü yöneticileri ile bir araya gelerek yaz sezonunun açılışını yaptı. “Sezona Merhaba” etkinliğine, otellerin kat hizmetleri, mutfak ve çamaşırhaneden sorumlu yöneticileriyle sektörün uzmanları katıldı. Bilgilendirici panellerin düzenlendiği etkinlikte turizm sektörünün geleceğinin yanı sıra sektörün hijyen seviyesini artırmak için yapılması gerekenler konuşuldu.

Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu’nun konuşması ile açılan etkinlik “Yeniden Güneşli Günlere Doğru Türkiye Turizmi” başlıklı panel ile devam etti. Melike Koçoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panelde Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Etem Hakan Duran, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kemal Birdir ve Skal International Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Kuru konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, turizm sektörü açısından önemli bir etkinliğin gerçekleşmesine öncülük eden Eczacıbaşı Profesyonel’e teşekkürlerini sundu.

2017’deki büyüme tekrarlanırsa, 2018 rekor yılı olabilir
2017 yılında Türkiye’ye 32,4 milyon turistin geldiği ve bir önceki yıla oranla yüzde 28’lik artış yaşandığının hatırlatıldığı etkinlikte, 2017 yılındaki büyümenin yarısı kadar büyüme olsa dahi, Türkiye’ye gelen turist sayısının 2018 yılında rekor kırabileceğine dikkat çekildi.

 

Turizm sektörünün ekonomik katkısının yanı sıra topluma sosyal katkı da sağladığını aktaran Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, turizm sektörünü barış içinde gelişen ve barışı geliştiren bir sektör olarak tanımladı. Günay, ‘‘Turizm sektörü bizim bildiğimizden çok daha önemli, bu sektör gelecekteki dünyayı kuracak sektörlerin başında geliyor. Bu sektörde çalışan arkadaşlarımızın da sektörün gelişimine katkısı büyük.  2018 yılında, geçtiğimiz yıldan daha çok çalışırsak 2014 yılı rakamlarının üzerine çıkacağımıza inanıyorum.  Turizm sektöründe gerekli iyileşmeler sağlanırsa Türkiye olarak dünyada turizmde 5’inci olma hedefimize ulaşabiliriz’’ dedi.

 

Panelde yer alan diğer konuşmacılar da Türkiye turizm sektörünün 2018 yılını ve gelecek yıllarını değerlendirdi. Türkiye’nin turizm alanında büyük potansiyele sahip olduğunu belirten panel konuşmacıları, 2018 yılında gerçekleştirilecek çalışmalarla önce talebi artıracaklarını sonraki yıllarda da talebi yükseltecek çalışmalar yapacaklarına dikkat çektiler.

 

Ev dışı tüketim pazarı, turizm sektörü ile doğru orantılı büyüyor

Etkinlikte konuşan Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu’nun verdiği bilgiye göre; ev dışı tüketim pazarındaki en önemli müşteri segmentlerinin başında oteller bulunuyor. Turizm sektörü ile ev dışı tüketim sektörü birbirlerini besliyor. Geçtiğimiz yıl turizm sektörünün yükselişe geçmesi ile doğru orantılı olarak ev dışı tüketim pazarı yaklaşık yüzde 20 büyüme sergiledi.

 

Ev dışı tüketim pazarı büyüklüğünün yaklaşık 55 Milyar TL olduğunu belirten Melike Koçoğlu,  “Ülkemizde ev dışı tüketim oranları her yıl artış gösteriyor. TÜİK verilerine göre 2007 yılında hanelerin gıda harcamaları içinde ev dışı tüketimin payı yüzde 16 iken, 2017 yılında bu rakamın yüzde 25’e çıktığı görülüyor. Yine ülkemizde otel ve lokanta harcamaları 2007 yılında yüzde 4,5 oranındayken 2017 yılında bu rakamın yüzde 6,4’e yükseldiğini görüyoruz. Bir başka deyişle Türk halkının tüketim alışkanlıkları değişiyor ve bu durum da ev dışı tüketim pazarını besliyor” dedi.

 

Eczacıbaşı Profesyonel, hedefleri aştı

2017 yılının Eczacıbaşı Profesyonel için çok başarılı geçtiğini belirten Koçoğlu, “Geçtiğimiz yıl şirket olarak pazarın üzerinde bir büyüme performansı sergiledik ve yılı hedeflerimizin üzerinde kapattık. Maratem ürünümüzle rekor kırarak satışlarını yüzde 50 oranında artırdık ve temizlik kimyasalları üretimimiz rekor kırdı. Eczacıbaşı Profesyonel olarak 2018 yılında yine rekor kırmayı ve daha da başarılı bir yıl geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Turizmde hijyenin önemi vurgulandı

Etkinlik kapsamında sektör profesyonellerine yönelik alanında uzman kişiler tarafından teknik seminerler de verildi. Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Besim Müftügil “Profesyonel Mutfaklarda Hijyen Sırları” başlıklı semineri verirken, Afyon Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asuman Pekyaman “Mutlu Misafirler için Kusursuz Odalar’’ başlıklı semineri gerçekleştirdi. EP Akademi Danışmanı Müzeyyen Pamir tarafından verilen ‘’Mükemmel Çamaşırhaneler Yolunda’’ başlıklı seminerde de çamaşırhanelerin dünya standartlarına ulaşmak için atmaları gereken adımlar açıklandı.

 

Semih Saygıner’in başarı öyküsü

Sezona Merhaba etkinliği kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, “Başarıya Giden Yolda Yaşadıklarım” başlığı altındaki konuşmasında 33 yıllık kariyerinde yaşadıklarını da aktardı ve başarının istemek ve hayallerinin peşinde koşmakla birlikte geldiğini belirtti.

 

 

Yorum Yaz