Onur Havayolları çalışanları, 5 Ekim’de yaptıkları eylemin ardından bugün tekrar bir araya geldi.
Yaklaşık 20 aydır maaş alamayan çalışanlar, ekimde yaptıkları eyleme karşılık herhangi bir adım atılmadığı için bugün davullu zurnalı eylem düzenlediler. Çalışanlar şirket yöneticilerini, kırmızı kart göstererek protesto etti.
Yaklaşık 100 kişilik grup, 20 aydır maaşlarını alamadıklarını öne sürerek 5 Ekim’de eylem yapmıştı. Eylemin ardından şirket yöneticileri tarafından çalışanlardan 1 ay mühlet istendi. 1 aylık süre içerisinde herhangi bir ödeme alamayan çalışanlar, bugün yeniden bir araya geldi. Şirket önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, bu kez davul ve zurna eşliğinde düzenledikleri eylemde, şirket yöneticilerini düdük çalıp, kırmızı kart göstererek protesto etti.
GECİKEN TOPLAM MAAŞ TUTARI 8 MİLYON DOLAR
Eylemin ardından şirket yöneticileri ile çalışanlardan oluşan heyet arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede, şirket yöneticilerinin ödeme yapacak durumda olmadıkları, 8 milyon dolar tutarındaki personel maaşlarını ödeme şartıyla şirketi devredeceklerini söylediği öğrenildi. Eyleme katılan çalışanlar, yapılan görüşmenin ardından alanı terk etti.
EYLEME ANTALYA’DAN DA DESTEK
Öte yandan Atatürk Havalimanı yanında bulunan Onur Air şirketi önünde düzenlenen eyleme, şirketin Antalya’da bulunan çalışanları da destek verdi.
Burada yapılan açıklamada, “Onur Havayolları, 2020 yılında, 1600’den fazla personeline pandemiden hemen önceki şubat ve mart aylarında maaşları da dahil, şu ana kadar hiçbir ödeme ve açıklama yapmamıştır. Sadece Hac ve Umre uçuşlarından aylık ortalama uçak başına 1.500.000 dolar kazanan Onur Havayolları, sosyal medyaya ve havacılık haber sitelerine sızdırılan ‘satılıyor, imzalar atılıyor’ haberleriyle personelini oyalamaktadır. Onur Havayolları, pandemi döneminde operasyonlara devam edip, çalışanlarına tek kuruş dahi ödememiştir. Taleplerimiz çok açık ve nettir; 1600 personeli ve ailelerini maddi manevi çöküntüye uğratırken şirketin içini boşaltarak iflasa koşar adım giden Onur Havayolları’ndan alın terimiz olan hak edişlerimizi istemekteyiz” ifadeleri kullanıldı.