We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Hilton yeni seyahat trendlerini açıkladı

Hilton yeni seyahat trendlerini açıkladı

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Hilton, seyahat alışkanlıklarındaki değişimi analiz etti. Araştırmaya göre, pandemiyle birlikte artan dijital çözümler, gezginlerin temassız check-in, dijital anahtar gibi uygulamalara talebini artıracak.

Hilton tarafından gerçekleştirilen “2022 Gezgini: Yükselen Trendler ve Yeniden Şekillenen Gezgin Tanımı” adlı araştırma, geçtiğimiz yıldan bu yana seyahat alışkanlıklarında köklü değişimler olduğunu gözler önüne serdi. Hilton’un araştırmasına göre, sadakat programlarından yemek tercihlerine, sürdürülebilirlik çözümlerinden tasarıma; pandemi, insanların seyahat beklentilerinde büyük farklılıklara neden oldu.

EVCİL HAYVANLA SEYAHAT

Araştırmaya göre, sağlıklı yaşamın ön plana çıkmasıyla birlikte insanların spor ve egzersiz alışkanlıkları değişti. Sağlık hizmetlerine artan ilgi ise spa ve holistik tatil deneyimine talebi de beraberinde getirdi. Karantina dönemi, gastronomi seyahatlerine olan ilgiyi de etkiledi. Ayrıca evcil hayvanla birlikte seyahate olan ilgi de arttı.

Öte yandan İnsanlar, gezegenin sürdürülebilirliğine daha fazla önem vermeye başladı. Güneş enerjisiyle çalışan fırınlar ve elektrikli scooterlara eğilim arttı. Kendin Yap (Do It Yourself – DIY) akımı ön plana çıktı.

Hilton’un raporu, otel içinde ve dışında olmak üzere, turizm sektörünü yeniliğe teşvik eden trendleri içeriyor.

Her trend, pandemiyle birlikte yeniden şekillenen gezgin tanımını dört maddede özetliyor:

  • Seyahatlerde kolaylık arayışı: İnsanlar hayatlarının birçok alanında inovatif çözümleri benimsedi. Dijital anlamda talep artışı olacağı tahmin ediliyor.
  • Spor: Yeni çalışma düzeniyle birlikte değişen rutin ve alışkanlıklar, gezginlerin seyahatleri sırasında spora daha fazla zaman ayıracağını gösteriyor.
  • Rafine zevkler ve tercihler: Gezginler hobilerine entegre seyahatler planlamaya yöneldi.
  • Çevre bilinci: 2022’de insanların seyahatlerini planlarken çevresel ve toplumsal konulara daha duyarlı markalara yöneleceği ön görülüyor.

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.