We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Avrupalı tatilci 2023’ten ne bekliyor?

Avrupalı tatilci 2023’ten ne bekliyor?

GM Haber Merkezi

Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC), seyahatçilerin tutumlarını ve gelecek beklentilerini araştıran yeni bir araştırma yayınladı.

Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC), seyahatçilerin tutumlarını ve gelecek beklentilerini araştıran yeni bir araştırma yayınladı. Ukrayna’daki savaşla ilgili endişeler yüksek: 5 kişiden 2’si çatışma bölgesine komşu ülkeleri ziyaret etmekten kaçınacaklarını belirtti. % 7’si genel olarak Doğu Avrupa’ya seyahat etmekten kaçınacağını belirtti.

Anket sonuçları
Avrupa pazarlarından (Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Birleşik Krallık) ve uzun mesafeli pazarlardan (Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri) tüketicilerle yapılan görüşmelere göre, kişilerin %94’ü, 2022 yazında Avrupa tatillerinden memnun veya çok memnun.
Yüzde % 91’inde, Avrupa’yı bir turizm destinasyonu olarak olumlu algılarken bölgenin kültürel çeşitliliği, turistik yerlerin ve destinasyonlarında coğrafi yakınlık etkili oldu.

Turizmdatabank’ın haberine göre Ancak, Ukrayna’daki savaşla ilgili endişeler yüksek: 5 kişiden 2’si çatışma bölgesine komşu ülkeleri ziyaret etmekten kaçınacaklarını belirtti. % 7’si genel olarak Doğu Avrupa’ya seyahat etmekten kaçınacağını belirtti.

Yüzde 22’si de Covid ile ilgilii hala bir endişe içinde. Gelişmiş hijyen ve sosyal mesafe gibi bazı pandemik alışkanlıkların gelecekte de kalmasını tercih ediyor. Son dakika iptalleri, para iadeleri veya değişiklik esnekliğinin devam etmesini istiyor.

Her 4 katılımcıdan yaklaşık 3’ü enflasyonun gelecekteki seyahatlerini etkileyeceğini ve bu yüzden rezervasyon yapmadan önce kapsamlı araştırma yaptıklarını, seyahat bütçelerini daha akıllıca kullanacaklarını söyledi. Destinasyonda ise dışarıda yemek yeme gibi harcamalarını da azaltabilirler. Görüşülen kişiler arasında daha çevre dostu girişimlere de yönelme var.

İnsanlar pandemi nedeniyle kaybedilen deneyimleri telafi etmek isterken, Avrupa 2022’nin yaz aylarında güçlü bir seyahat toparlanması yaşadı. Ancak sektör bu yıl personel sıkıntısı, artan yaşam maliyetleri ve Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı enerji krizi gibi başka büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.