We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel YABANCI KARTLARLA YAPILAN TATİL ÖDEMELERİ İKİ KATINA ÇIKTI

YABANCI KARTLARLA YAPILAN TATİL ÖDEMELERİ İKİ KATINA ÇIKTI

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Turizm sezonu için geri sayım sürerken yabancı kartlarla yapılan seyahat acentesi ödemeleri iki katına çıktı.

 Yabancılar tatil için karta yüklendi
Banka kartları ve kredi kartları ile şubat ayında toplam 46,8 milyar TL’lik ödeme yapıldı. Bu tutarın 42,3 milyar TL’si kredi kartları ile ödenirken 4,5 milyar TL’sinde banka kartları kullanıldı. Yabancı kartlarla yapılan seyahat acentesi ödemeleri iki katına çıktı.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre kartla yapılan harcamalarda önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı banka kartı ile ödemelerde yüzde 30, kredi kartı ile ödemelerde ise yüzde 6 oldu.

YABANCI KARTLARLA 1.1 MİLYAR LİRA ÖDEME 
BKM verilerine göre şubat ayında yabancı kartlar ile yurt içinde toplam 1 milyar 121 milyar TL tutarında ödeme yapılırken bu ödemelerin 749 milyon TL’sinin kredi kartları, 372 milyon TL’sinin ise banka kartları ile gerçekleştiği görülüyor. Buna göre önceki yılın aynı dönemine kıyasla yurt içinde yapılan ödemelerde yabancı kredi kartları ile yüzde 10, yabancı banka kartları ile ise yüzde 33 oranında artış gerçekleşti.EN FAZLA PAY SEYAHAT HARCAMALARINDA 

Yabancı kartlar ile yurt içinde yapılan harcamaların sektöre göre dağılımı incelendiğinde en fazla payın yüzde 18 ile konaklama sektöründe olduğu görülüyor. Konaklama sektörünü yüzde 15 pay ile seyahat acenteleri, yüzde 14 pay ile giyim ve aksesuar, yüzde 11 pay ile havayolları, yüzde 7 pay ile kuyumculuk sektörleri takip ediyor. 2016 yılının şubat ayı ile kıyaslandığında kartlı ödeme tutarında en fazla artış görülen sektörün yüzde 87 ile seyahat acenteleri sektörü olduğu görülüyor. Bu artış yaz dönemi tatil planlamalarının yapıldığı bu dönemde yabancıların geçen yıla göre çok daha fazla reservasyon yaptırdığına işaret ediyor.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.