TÜYAP İstanbul Karavan Fuarı’nda Karavan Satışları Patlama Yaptı
Doğa ve kamp tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Karavanist Fuarı’nın ilk dört gününde 100’ün üzerinde karavan satışı gerçekleştirildi. Fuarda 200’ün üzerinde de karavan siparişi alındı. Hafta içi her gün saat 10.00 ile 18.00 arası açık olan Karavanist, 13 Nisan 2021, Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek. İsteyenlerin karavan kiralayıp satın alabildiği fuarda, 100’e yakın firma ve 150’yi aşkın markanın son teknoloji ürünleri tanıtılıyor. Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Türkiye’de bu yıl 2 bin karavanın üretileceği tahmin ediliyor. Karavanist’e açıldığı ilk saatlerden itibaren yoğun bir ziyaretçi ilgisi var. 45 bin liradan 1 milyon 200 bin liraya kadar karavanlar fuarda sergilenirken, fuar sonuna kadar 400-500 karavan siparişi alınacağını öngörüyoruz” dedi.
Doğa tutkunları, TÜYAP tarafından düzenlenen Karavanist İstanbul Karavan ve Ekipmanları Fuarı’na yoğun ilgi gösteriyor. Büyükçekmece’de bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2 Nisan 2021, Cuma günü büyük bir coşkuyla açılan Karavanist’in ilk dört gününde 100’ün üzerinde karavan ve 7 tiny house siparişi alındı. Karavanların adeta kapış kapış gittiği Karavanist’in sonuna kadar 400-500 arası sipariş alınması öngörülüyor. Teknolojik donanımı yüksek, en özel karavan modellerinin sergilendiği Karavanist Fuarı, 13 Nisan 2021, Salı gününe kadar hafta içi her gün saat 10.00 ile 18.00 arası ziyaret edilebiliyor. Karavanist’te 45 bin liradan 1 milyon 200 bin liraya kadar her bütçeye hitap eden karavan çeşitlerini ziyaretçiler inceleme olanağı buluyor. Yeni karavan almak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, karavan ve karavan malzemesi kiralamak da mümkün.
Karavan satışları patlama yaptı
Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Karavanist’e açıldığı ilk saatlerden itibaren yoğun bir ziyaretçi ilgisi var. Fuarımızda, 100’e yakın katılımcı firmamız son model karavanlarını sergiliyor. Karavanist’te dört günde 100’ün üzerinde karavan satışı yapıldı ve 200’ün üzerinde de karavan siparişi alındı. Fuar sonuna kadar 400-500 karavan siparişi alınacağını öngörüyoruz. Türkiye’de bu yıl 2 bin karavanın üretileceği tahmin ediliyor. Bu tahmin dikkate alındığında, Türkiye’deki karavan üretiminin yüzde 25’nin Karavanist’te alınacak siparişlerle gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz” dedi.
Karavanist Fuarı’nın eski karavanlarını yenilemek isteyenler için de fırsat olduğunu belirten Ersözlü, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de 10 bine yakın karavan olduğu biliniyor. Bunların çoğunun eski ve yaşlı araçlardan oluştuğunu söyleyebiliriz. Pandemi döneminde karavan sektörünün siparişlerinde yüzde 300’e varan artışlar oldu. Bu olağanüstü talebe bağlı olarak 2021 yılında Türkiye’de yaklaşık 2 bin karavanın üretilebileceği öngörülüyor.”
“Fuarlarımız ekonomiye can suyu oluyor”
Tüyap’ın ‘ticaret için önce sağlık’ anlayışıyla devam eden fuarlarının ekonomiye can suyu olacağını söyleyen Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedbiri, güvenliği ve sağlığı, ön planda tutarak fuarlarımızı düzenlemeyi sürdürüyoruz. Amacımız, hem katılımcı firmalarımızın ticaretine destek olmak, hem de katılımcı ve ziyaretçilerimizin sağlıklarını korumak. COVID-19 önlemleri kapsamında her türlü tedbiri alarak ziyaretçilerimizi Karavanist Fuarımıza kabul ediyoruz. Ziyaretçilerimiz gönül rahatlığı içinde fuarımızı gezebilirler. Katılımcılarımız da aldığımız tedbirlerden memnun. Pandemi nedeniyle fuara katılımda çekingen davranan firmalar, diğer firmaların gördüğü ilgiden sonra fuara katılmaya karar verdiler. Açılış günü olan Cuma günü ve sonrasında hafta sonu telefonlarımız susmadı. Onları da fuarımıza pazartesi gününden itibaren dahil ettik.”
TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli işbirlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 6 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk ve tek fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.
Bu Haberde Dikkatinizi Çekebilir
Coronapas programı dün Danimarka’da başladı. Ve Avrupa’da koronavirüs pasaportunu kullanacak ilk ülke ünvanını aldı. Yetkililer, zaruri olmayan işletmelerin açılması için uygulamanın başladığını söyledi. Ve aşılanma verilerine göre kademeli olarak diğer işletmeleri de kapsayacağı açıklandı.
Coronapas’ı almak için kişilerin; 2 doz aşılanmış olmaları, 12 hafta önce koronavirüs geçirmiş olmaları ya da son 72 saat içinde koronavirüs testinin negatif çıkmış olması gerektiği ifade edildi.
Gm Turizm & Yönetim Dergisi Hakkında:
GM Turizm ve Yönetim Dergisi, tümüyle turizm endüstrisi ve turizm profesyonellerinin ilgi alanındaki konular ile sektöre ilişkin araştırma ve incelemelerden oluşmakta. sektörel trendlerle ilgili analizlere yer vermektedir. Gm Turizm & Yönetim Dergimizin Hard Copy Trajı 4000 adet, Web sitesi aylık ziyaretçi sayısı 200.000 üzerinde. sosyal medya hesaplarının reel-aktif takipçileri 35.000 olup aylık yayınlanmaktadır.2021 yılı itibariyle GM Turizm & Yönetim Dergisi Rusya E- Dergi yayına başlayacaktır.
Teknolojiye yatırım yapmayı da ihmal etmeyen Gm Dergi Mart ayı frekansıyla “Canlı Dergi” yayını ile aynı zamanda izlenen ve seyredilebilme dergi olma özelliği taşıyacaktır. İçeriği ve yayın hedef tur operatörü, yatırımcı, işletmeci, yönetici, danışman, lojistik hizmet verenlere yönelik olarak hazırlanmaktadır. GM, yayın içeriği itibariyle, turizm sektörü ile sektörle ilişkili endüstri ve diğer kesimleri buluşturan bir BİLGİ platformu niteliğindedir.
Derginin her sayısında araştırma, inceleme ve dosya konuları ile bölgelerden, Türkiye’den ve dünyadan haberlerin yanı sıra sektörün her kesiminden haberlere ve en son istatistiklere yer verilmektedir. Basılı yayınımız haricinde ayrıca sektöre yönelik güncel haberlerimiz www.gmdergi.com’da yayınlanmaktadır.
Gm Turizm & Yönetim Dergisi’nin 142. Sayısını Okumak İçin Tıklayınız !