Antalya Valisi Karaloğlu:”Turizm alanındaki tanıtımlarda başarılı olabilmek için güçlerimizi birleştirmemiz, aynı hedefe kilitlenmemiz gerekiyor. Değilse onca emeğimize de harcadığımız paraya da yazık olur. Önemli olan daha küçük birim harcamayla daha büyük sonucu nasıl elde ederiz? Bunu ortak akılla ortaya koymamız lazım”
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Antalya’da bir otelde düzenlenen “Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuarlarına Katılım ve Değerlendirme Toplantısı”nda, turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri bir araya geldi.
Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, turizm anlamında bakanlıkla aynı dili konuştuklarını, destinasyon, tanıtım anlamında önemli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Karaloğlu, “Öyle bir marka yaratalım ki Türkiye’deki diğer olumsuzluklar Antalya markasına zarar veremesin” dedi.
Sivil toplum örgütleri, ticaret odaları, belediyeler ve özel sektörün çok sayıda fuara katıldığının altını çizen Karaloğlu, şunları kaydetti:
“Bu fuarlara katılmadan önce kimin neyi, nasıl tanıtacağına yönelik ortak çalışma olmadan bireysel olarak gidiyoruz. Gitmeden önce orasıyla ilgili strateji geliştirerek gidersek tanıtımı daha güçlü yaparız. Şu anki durumda fuarlara katılmak isteyen sivil toplum kuruluşları, belediyeler veya özel sektör bakanlığı talep ediyor. Bundan ilin haberi olmuyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, listeleri öğrenmek için bakanlıkla irtibat kuruyor. Bunu bakanlıktan isteyeceğiz ama ortak akılla bundan sonra bakanlığa yapmış olduğumuz talepleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne de bildirirsek onu organize etme şansımız olur. Kimin, neyi yapacağını müdürlük üzerinden koordine edebiliriz.”
Tanıtım ve destinasyon çalışmalarının koordineli şekilde yapılmasını öneren Karaloğlu, aksi halde tanıtımların parça parça gerçekleştirileceğine işaret etti. Karaloğlu, “Turizm alanındaki tanıtımlarda başarılı olabilmek için güçlerimizi birleştirmemiz, aynı hedefe kilitlenmemiz gerekiyor. Değilse onca emeğimize de harcadığımız paraya da yazık olur. Önemli olan daha küçük birim harcamayla daha büyük sonucu nasıl elde ederiz, bunu ortak akılla ortaya koymamız lazım.” dedi.
Yakında turizm sezonuna girileceğine değinen Karaloğlu, bütün belediyelerin yetkinin kimde olduğunu sorgulamadan şehrin güzelleşmesi için çalışma yapması, kente gelen turistlerin algısının iyi yönetilmesi, pırıl pırıl bir şehir imajı sunulması gerektiğini vurguladı.
– “Tanıtımlar, ezberlerin değişmesinde etkili olacak”
Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar da turizmde ana konuların tesis, ulaşım ve tanıtım olduğunu bildirdi.
Antalya’da bakanlık belgeli 924 tesis bulunduğunu dile getiren Acar, söz konusu tesislerin arasında 403’ünün beş yıldızlı, 246’sının 4 yıldızlı olduğuna dikkati çekti. Acar, kentte 31 turizm ve kültür koruma gelişim bölgesi, 16 golf sahası, 211 mavi bayrak olduğunu söyledi.
Ürün olarak Antalya’nın dünyadaki rakip ülkelerle kıyaslanamayacak kadar kaliteli ve fiyat dengesi olan önemli tesislere sahip olduğunu ifade eden Acar, kentin tanıtımı için tek yürek olmak gerektiğini vurguladı. Acar, ortak akılla oluşturulan tanıtımların bütün Türkiye’de ezberlerin değişmesinde etkili olacağına dikkati çekti.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.