We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel TURİZM GİTTİKÇE ZORA GİRİYOR

TURİZM GİTTİKÇE ZORA GİRİYOR

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

TBMM Genel Kurulu’nda turizmle ilgili sorunlar üzerine konuşan MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerindeki esnafın iki sezondur zor günler geçirdiğini söyledi.

“Turizm gittikçe zora giriyor”

Konuşmasında, Aydın’ın turizm merkezleri olan Didim ve Kuşadası’ndaki esnafın, iptal edilen uçuşlar, yolcu gemileri, rezervasyonlar ve kapatılan, hatta bu sezonda hiç açılamayan oteller sebebiyle iki sezondur çok zor günler geçirdiğini söyleyen Depboylu, turizm sektöründe çalışan işçi ve işverenler başta olmak üzere herkesin zora girdiğini vurguladı.
  “TURİST SAYISI ARTMASINA RAĞMEN GELİR ARTIŞI YOK”
Turizmdeki kötü gidişatın otel işletmecileriyle birlikte aynı zamanda çalışan işçileri de etkilediğini söyleyen Depboylu, “Bu tablo yerel halkı, orada turizmden gelirini sağlayan, çocuklarını okutan, evinin geçimini sağlayan yerel esnafı da oldukça olumsuz etkilemektedir. Her ne kadar bu yaz ülkemize gelen turist sayısında, baktığımızda artışlar da gözleniyor olmakla birlikte, hiçbir şekilde turizm gelirlerinin artışında fayda sağlamamıştır. Avrupa Birliği üyesi ülkeler kendi vatandaşlarını özellikle Avrupa Birliği üyesi olan ülkelere turizm için yönlendirmektedirler. Bu tabii ki ülkemize karşı kasıtlı olarak yürütülen bir propagandadır” dedi.
  “BU SEZON KUŞADASI’NA 90 YOLCU GEMİSİ GELDİ”
2011 yılında Türkiye’ye gelen kruvaziyer tipi yolcu gemisi sayısının bin 121 adet olduğunu belirten Depboylu, “Sadece Kuşadası’na gelen 423 yani Türkiye’nin turizm gelirinde gemi girişlerinin yarısı Kuşadası’ndan yapılmakta. 2015 yılında artış göstermiş, çok güzel; Türkiye toplamında bin 296, Kuşadası’nda 446. Ancak arka arkaya yaşanan krizler sebebiyle, önce Rusya’yla yaşadığımız bir gerginlik, arkasından ülkemizde hain FETÖ örgüt yapısının ortaya çıkardığı sorunlar, yaşadığımız darbe girişimiyle birlikte kaynaklanan sorunlar ve arkasından, takip eden, dış işlerinde yaşadığımız sorunlarla birlikte 2016 yılında bu yolcu gemilerinin sayısı bin 296’dan 538’e düşmüş Türkiye genelinde, Kuşadası’ndaki sayı 247. Peki, 2017 Ağustos sonu itibarıyla ne kadar? Türkiye genelinde 220, Kuşadası’nda 90. Yani turizm gittikçe zora giriyor ve bununla birlikte turizm sektöründe çalışan tüm işçi, işveren, herkes zora giriyor” diye konuştu.
  “SADECE KUŞADASI ETKİLENMİYOR”
Konuşmasında, düşen rakamların otel gelirlerine yansımasına bakıldığında da yüzde 41 gelir düşüşü olduğu bilgisine yer veren Depboylu, “Sektörde 1 milyon civarında kişi çalışıyor ve en az yarısının işi tehlikede. Çalışanların tazminatı verilemiyor, verilemediği için işçi çıkarmaları şu anda düşük görünüyor, tazminatını ödeyemedikleri için çıkarılamayan işçilerin ücretleri ödenemiyor. Ve maalesef, işverenler ne aldıkları kredileri ödeyebiliyorlar, ne kiralarını ne de diğer giderlerini ödeyebiliyorlar. Peki, sadece sorun burada mı? Hayır. Sadece turizm sektöründe direkt çalışanlarla ilgili değil bu sorun, turizm sektörüne verilen gıdanın, yapılan marangozluk hizmetlerinin veya çok daha farklı konularda, turizme destek sağlayan sektörlerin de işleri gittikçe kötüye gidiyor. Sadece Kuşadası mı etkileniyor? Kuşadası Limanı’ndan giriş yapan turistler Pamukkale, Afrodisias, Efes tarafındaki ören yerlerini ziyaret ederlerken, bu sene, oradaki, turizmden geçinenler de zora girmiş durumda” ifadelerini kullandı. sesgazetesi

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.