Turistik Bölgede Uyuşturucu Operasyonu
Turizm sezonunun açılması ile birlikte özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu eğlence yerlerinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve gruplara yönelik operasyon gerçekleştirildi.
Operasyon, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapıldı. Çalışmalarda;
Antalya’nın Kemer ilçesinde hamam/sauna işleten şahsın il merkezine gelerek yüklü miktarda uyuşturucu satın aldığı söylendi. Ve uyuşturucu maddeyi Kemer ‘deki eğlence yerlerinde piyasaya süreceği iddia edildi.
07 Mayıs günü Kemer ilçesinden hareket eden (S.K.) isimli şahsın, Antalya ilinde (A.S.) ve (S.Y.) isimli şahıslarla bağlantıya geçtiği bilgisi elde edildi. Bunun üzerine yapılan operasyonda;
Şüpheli şahısların ikametlerinde, araçlarında ve üzerlerinde aramalar yapıldı. Aramada (5 kilo 909 gram) Skunk Esrar, (441) gram kokain, (3) adet hassas terazi, (1) adet sahte sürücü belgesi ve çelik kasa içerisinde uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen (405.930) TL, (1.928) Amerikan Doları, (1.665) Euro para bulundu.
Ayrıca yapılan incelemede, (A.S.) isimli şahsın “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Sağlamak” suçundan aranması olduğu anlaşıldı.
Şüpheliler (S.K.), (A.S.) ve (S.Y.) yakalandı. Haklarında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Sağlamak” suçundan işlem gerçekleşti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca işlemlerinin tamamlanmasına müteakip mahkemeye sevk edildikleri bildirildi.
Özdoğan: “Günümüz Uygarlığının Temeli, Göbeklitepe Kültürüdür.”
Özdoğan: “Günümüz Uygarlığının Temeli, Göbeklitepe Kültürüdür.”
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanı Faruk Pekin’in moderatörlüğünde sohbet gerçekleştirildi.
Göbeklitepe Yılı nedeniyle arkeoloji ve turizm dünyasının odağı haline gelen Göbeklitepe’ye ilişkin yanlış değerlendirmelere değinildi. Özdoğan insanlığın Çayönü’nden Göbeklitepe Kültürü’ne nasıl ulaştığını örneklerle açıkladı.
“Göbeklitepe’yi Tapınaklar Düzeyine İndirmek Temsil Ettiği Kültüre Haksızlıktır.”
Prof. Dr. Mehmet Özdoğan: “Göbeklitepe, anıtsal görünümlü yapıları, yapılarda yer alan kabartma ve heykelleri ile toplumda büyük bir ilgi yaratmıştır. Bunlar günümüzden on iki bin yıl kadar eskidir. Ancak bu heyecanın doğru yönlenmesini sağlayan bilgi akışı gerçekleşemeyince, ortalıkta gerçekdışı yorum ve değerlendirmeler olmuştur. Yapılan kazılar ‘öncü tapınak’ olarak tanımlanmış, dönemin inanç sistemini, törenlerini yansıtmıştır. Bu da Göbeklitepe üzerinde yapılan yorumların daha da çarpılmasına neden olmuştur.