We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Tatilci Gurbetçiler Piyasaları Canlandırdı

Tatilci Gurbetçiler Piyasaları Canlandırdı

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Tatilci Gurbetçiler Piyasaları Canlandırdı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatili için memleketlerine gelen gurbetçiler, piyasaları canlandırdı.

canlandırdı

Tarihi Kayseri Kalesi yanı ile Kapalı Çarşı girişinde bulunan, Kayseri’ye özgü lezzetler olan pastırma, sucuk ve mantı satışı yapan esnaftan Adem Karaca, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte piyasalarda hareketlilik yaşandığını belirterek, “Gurbetçi sezonu dediğimiz bu dönemde satışlarımız artmaya başladı. Her sene olduğu gibi gurbetçilerin gelmesiyle birlikle piyasalara bir canlılık geldi.” dedi.

“Piyasalar Bu Sene Geç Canlandı”

Pastırmacı Adem Karaca, bu sene piyasaların geç canlandığını da vurgulayarak, “Bu sene gurbetçilerimiz izne geç çıktılar. Şu anda Temmuz’un 20’sini geçtik, bu dönemlerde epey bir hareketlilik olması gerekirken, yeni yeni piyasalar canlandı” ifadelerini kullandı.

“Gurbetçilerimiz, Pastırmayı Seviyorlar”

Pastırma ve sucuk satışı yapan ve Sado Usta lakabıyla bilinen Seyfettin Gürbüz de son günlerde satışların arttığını vurgulayarak, Piyasalar, gurbetçi kardeşlerimizin gelmesiyle canlandı. Gurbetçilerimiz pastırmayı çok seviyorlar ve çokça alıyorlar” dedi.

 

 

 

 

 

Geçen Yıl Ar-Ge’ye 13 Milyar 24 Milyon TL Harcadık

Ajans Press, AR-Ge faaliyetlerine yönelik yapılan araştırma sonuçlarını inceledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin geçen yıl Ar-Ge faaliyetleri için 13 milyar 24 milyon TL harcadığı görüldü. Böylelikle, bu rakamın 2017 yılına göre yüzde 21,6 artış gösterdiği saptandı.

Bütçe başlangıç ödenekleri esas alınarak yapılan tahminlere göre de 2019 yılında Ar-Ge için tahsis edilecek ücretin 15 milyar 597 milyon olacağı öngörüldü.  Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge için ayrılacak paranın da en çok üniversitelere gideceği saptandı.  2019 yılı içinde genel üniversite fonlarına ayrılan oran da yüzde 40,4 olarak belirlendi. Yüzde 34,4 ile savunmaya, yüzde 6,8 ile endüstriyel üretim ve teknolojiye, yüzde 4,3  ile genel bilgi gelişimine ve yüzde 4 ile de eğitime gideceği görüldü.

 

 

Çalışanları Teşvik Etmek İçin ‘Bleisure Seyahat’ Trendi

 

Çalışanların iş gezisini uzatarak birkaç gün de kendi imkanlarıyla tatil yapması “bleisure” (bussiness + leisure/  iş + boş vakit) tabir ediliyor. Özellikle Rusya’da faaliyet gösteren yabancı şirketler, çalışanlarını motive etmek adına bleisure seyahatlere destek veriyor.

Turizm ve seyahat acentesi Aeroklub’un araştırmasına göre, bleisure seyahatlere en çok ilgi gösterenler, petrol, doğal gaz, madencilik, imalat ve enerji sektöründe çalışanlar. Farmasötik ve hızlı tüketim malları (FMCG) sektörlerinde çalışanlar da işi ve eğlenceyi birleştiren seyahatleri en çok tercih edenler arasında.

Bleisure seyahatler kapsamında en çok ziyaret edilen şehirlerin başında Moskova geliyor. St. Petersburg ikici sırada. Bu kentleri Vladivostok, Habarovsk, Omsk, Krasnoyarsk ve Nijniy Novgorod takip ediyor.

Yurt dışında ise cazip bleisure destinasyonları arasında başı çekenler Alma Ata, Madrid, Paris, Şanghay ve Viyana.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.