We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Sakın Geç Kalma…

Sakın Geç Kalma…

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Ülkemiz ve Ege Bölgesi, Almanlar’ın en çok tercih ettiği destinasyonlar arasındaki yerini koruyor. Pazar araştırma şirketlerinin paylaştığı veriler, yılın ilk aylarında hedef pazarlarda tatil satışlarının düşük seyrettiğini gösteriyor. Bu yıl yaz tatili rezervasyonlarını geciktiren tüketicilerin tatillerini son dakika satışlarına bırakacağı öngörülüyor… “Sakın geç kalma erken gel” demek istesek te sanırım bu yıl hem Rus pazarında hem de Alman pazarında son dakikacılar çok olacak…

 

Bu konuyla ilgili bakın ETİK Başkanı İşler neler söylüyor!

 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin (ETİK) Şubat ayı yönetim raporu, iki ayda toplam 57 bin 311 ziyaretçi ağırlayan İzmir turizminde gerilemenin Şubat ayında da sürdüğünü ortaya koydu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Hedef pazarlardaki tüketiciler bu yıl yaz tatili rezervasyonlarını geciktiriyor. Ege turizminin son dakika satışlarıyla canlanacağını düşünüyoruz” dedi.

ETİK’in özel yönetim raporlarının 58. sayısında İzmir turizminin 2019 yılının Şubat ayı analizine yer verildi. Rapora göre, İzmir’e 2019 yılının ikinci ayında gelen toplam ziyaretçi sayısı 2018 yılına göre yüzde 12 azaldı. Yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 14, vatandaş ziyaretçi sayısı yüzde 1 geriledi.

2018 Yılına Göre Yüzde 7 Azalma

İzmir turizmi 2019 yılının Şubat ayında 23 bin 919’u yabancı, 32 bin 998’i vatandaş olmak üzere toplam 57 bin 311 ziyaretçi ağırladı. Şubat ayında İzmir’e yabancı ziyaretçilerin 19 bin 486’sı hava yoluyla, 4 bin 433’ü deniz yoluyla geldi. 2019 yılının Şubat ayında yabancı ziyaretçilerin hava yoluyla girişleri bir önceki yıla göre yüzde 16 azalırken deniz yoluyla girişlerde 2018 yılına göre yüzde 7 azalma görüldü.

Yabancılar Yüzde 16 Geriledi

İzmir’e 2019 yılının Ocak – Şubat döneminde gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 azaldı. İzmir’e yılın ilk iki ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 16, vatandaş ziyaretçi sayısı da yüzde 13 geriledi. İzmir turizmi 2019 yılı Ocak-Şubat döneminde 43 bin 941’i yabancı, 70 bin 287’si vatandaş olmak üzere toplam 114 bin 228 ziyaretçi ağırladı.

Yılın ilk iki aylık döneminde İzmir’e gelen yabancı ziyaretçilerin 35 bin 226’sı hava yoluyla, 8 bin 715’i deniz yoluyla girdi. 2019 yılının Ocak-Şubat döneminde yabancı ziyaretçilerin hava yoluyla girişleri bir önceki yıla göre yüzde 17 azaldı. Yabancı ziyaretçilerin deniz yoluyla girişlerinde 2018 yılına göre yüzde 11 azalma görüldü. Toplam girişlerde yüzde 14 oranındaki azalmanın yüzde 81,5’ini hava yolu, yüzde 18,5’ini deniz yolu girişleri oluşturdu. 2019 yılının Şubat ayında Ukrayna, Azerbaycan ve İran ve Belarus dışında pazarların neredeyse tamamından gelen turist sayısında azalma görüldü. Şubat ayında İzmir’e en çok turist gönderen on ülke Almanya, Hollanda, KKTC, İngiltere, Yunanistan, Filipinler, Ukrayna, Azerbaycan, İran ve Avusturya olarak sıralandı.

İlk İki Ayda Yüzde 28 Gerileme

İzmir’e en çok turist gönderen pazar özelliğini koruyan Almanya’dan gelen turist sayısı yılın ilk iki ayında yüzde 28 gerilediğini, 2018 yılında büyüyen Hollanda pazarından gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 azaldığını belirten  İşler, şu görüşleri dile getirdi:“Ülkemiz ve Ege Bölgesi, Almanlar’ın en çok tercih ettiği destinasyonlar arasındaki yerini koruyor. Pazar araştırma şirketlerinin paylaştığı veriler, yılın ilk aylarında hedef pazarlarda tatil satışlarının düşük seyrettiğini gösteriyor. Bu yıl yaz tatili rezervasyonlarını geciktiren tüketicilerin tatillerini son dakika satışlarına bırakacağı öngörülüyor. Ege turizminin son dakika satışlarıyla canlanacağını düşünüyoruz. Geçen yıl 2015 yılındaki rekor rakamlara çok yaklaşmıştık. 2019’da bu rakamları aşacağımıza inanıyoruz.”

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.