We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel RUSYA’DA RESMİ TATİLLER KISALIYOR MU?

RUSYA’DA RESMİ TATİLLER KISALIYOR MU?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Resmi tatiller açısından dünyanın “şanslı” ülkelerinden olan Rusya’da “Daha az dinlenelim” tasarısı tartışmalara neden oldu. Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin, Rusya’daki resmi tatillerin sayısının azaltılması tekliifi Duma’da tepki çekti.

RUSYADA RESMİTATİL

Tataristan Devlet Konseyi, üretim verimliliğinin ve ekonomik büyümenin yavaşladığı gerekçesiyle tüm ülkede  daha az resmi tatil yapılması önerisinde bulundu. 1992 yılından bu yana Rusya’da resmi tatil günlerinin sayısının beşten 12’ye yükseldiği belirtilen açıklamada,  hafta sonlarına denk gelen tatil günlerinin kaydırılması nedeniyle resmi tatillerin yılda 3-4 gün arttığına dikkat çekildi.

Tataristan yönetimi, uzun tatil günlerinin Rusya’da sanayi üretimini olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Bu nedenle, örneğin resmi tatil günü takvimde pazar ya da cumartesiye denk geldiğinde, bugünler zaten tatil olduğu için, pazartesinin otomatik olarak tatil ilan edilmesi uygulamasının iptali istendi.

Tasarı internet ortamında çok sayıda “karşıt”, az sayıda “taraftar” buldu. Twitter’da tasarı karşıtı “hashtag”ler oluşturuldu ve sert eleştiriler geldi. Konu tartışılmaya devam ederken, Duma Çalışma Komitesi’nin ikitidar partisi Birleşik Rusya milletvekiliç Başkanı Valeri Trapesnikov yepki gösterdi. Trapesnikov “Bu yasaya gerek yok. Tatil günleri sıralamasında dünyada birinci değiliz. Petrol üretiminde, fabrikalarda, metroda çalışan kişiler, dinlenmek için bu günleri bekliyorlar” dedi.

Resmi tatillerin üretim verimliliğine çok ciddi etkisi olmadığı fikrini dile getiren milletvekili, “Üretim verimliliğini gerçekten artırmanın iki yolu var, yüksek maaşlar ve tatil. Bu yasa tasarısının destek bulacağını zannetmiyorum” diye konuştu. (Turkrus)

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.