Zülal İnan, 1989 yılından beri turizm sektöründe, Ege ve Antalya Bölgesi’nde önemli tesislerde edindiği birikim, deneyim ve bugüne kadar aldığı eğitimleri Zülal İnan Eğitim ve Danışmanlık firmasıyla turizm sektörüne başarıyla aktarıyor. Biz de Zülal İnan ile firmasının hizmetlerini ve detaylarını, keyifli bir röportaj gerçekleştirerek, kendisinden dinledik.
Kendinizi tanıtır mısınız ?
Adana Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra 1987 yılında A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldum. 2002 yılında Genel Müdür Yardımcısı olduğum dönemde de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde toplam kalite yönetimi üzerine yüksek Lisans yaptım. Eşim Ali Sinan İnan da benim gibi turizmci. 13 yaşında Efe isminde bir oğlumuz var.
Turizmci kimliğinizi eğitimci kimliği ile birleştirdiniz. Zülal İnan Eğitim ve Danışmanlık firmasını kurma fikri nasıl ortaya çıktı?
Firmam bir kaç yıldır var. Aslında bu durum doğal akışında ortaya çıktı. Ben yönetici olarak ekiple çalışmayı, katılımı, birlikte öğrenmeyi seven ve teşvik eden bir yapıya sahibim. Bu yüzden çalışma hayatım boyunca hem eğitimler almayı hem de ekibime eğitimler aldırmayı işimin vazgeçilmez bir parçası olarak gördüm. Yıllar önce yolumuz çok sevgili dostum, Ahmet Şerif İzgören’le kesişti. Sonrasında kendimi eğitmenlik yolunda buldum. Bir yandan da profesyonel yöneticilik hayatım devam ettiği için iki yöndeki çalışmalarımı da her zaman dengede tutmaya çalıştım ve sanırım bunu da başardım.
Zülal İnan Eğitim ve Danışmanlık firmanızı tanıyabilir miyiz?
Ben eğitimlerde de kendimi “ Damdan düşen “ olarak tanıtıyorum. 29 yıldır otelcilik yapıyorum. Bu sürenin çok önemli bir bölümünü yönetici olarak geçirdim. Çalışma hayatım boyunca hep yeniliklerin, kendini geliştirmenin, öncü olmanın, örnek olmanın peşinde oldum. Adımı taşıyan firmamda da temel düşüncem, kendim de bir genel müdür olarak, bir genel müdürün yönetsel anlamda kuruluşunda ihtiyaç duyabileceği temel unsurları en iyi kalitede ve bir arada sunabilmek. İhtiyaçların neler olduğunu yaşayarak tecrübe etmiş biri olarak karar verici noktadaki genel müdür arkadaşlarımızla daha uyumlu bir iletişim içinde olabileceğimize inanıyorum.
Hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Antalya şartlarına bağlı düşünmüyorum. Olaya sadece turizm sektörü olarak da bakmıyorum. Profesyonel yönetim konusunda kendi alanında en iyilerden olan kurum ve kişilerle işbirliği yaparak, Antalya içinde bir katma değer yaratmaya çalışıyorum. Yalın Enstitü ’ nün ( https://lean.org.tr/ ) temsilcisi olarak , “Yalın” felsefesini gündeme getiriyorum. Yalın felsefesiyle, kar marjlarının gittikçe azaldığı bu dönemde, israf ve maliyetleri azaltarak, misafir için gerçekten değer yaratan adımları koruyup harcanan kaynakları misafir memnuniyetine yönelik daha etkin ve verimli kullanmayı sağlayacak teknik bilgileri sunuyoruz. Otelcilikte kısa süreli, entegre yönetim sistemleri ve operasyonel departman gerekliliklerini bir araya getiren eğitimler planladık. Eğitimlerin yanı sıra belgelendirme, gözetim ve gizli misafir denetim hizmeti sunuyor ve profesyonel yönetimi destekleyecek çeşitli yazılımlar öneriyoruz.
Bir de iş dünyası konularından farklı olarak, bizi özel kılan bir Maker Eğitimimiz var. Maker Hareketi dünyada ve Türkiye’de hızla yayılıyor. Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Maker Sömestr Kampımız bu konuya farklı bir soluk getirdi ve çok olumlu geri bildirimler aldık. Amacımız ulusal ve uluslararası robot yarışmalarına katılımcı yetiştirmek. Robotların dünyasına ilgi duyan turizm camiasından çocuklarımıza da bizi izlemeye devam etmelerini tavsiye ediyorum.
Bu firma ile hedefledikleriniz nedir?
Dünyanın hızla değiştiği, endüstri 4.0’ın gündemde olduğu bir dönemde faaliyet gösterdiğim alanlarda değer yaratarak gündeme gelmek istiyorum.