We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Patara Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Patara Ziyaretçi Rekoru Kırdı

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Patara Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti, Temmuz ayında rekor ziyaretçi sayısına ulaştı.  Patara  Antik Kenti’ni geçtiğimiz ay ( Temmuz ) 66 bin 273 kişi ziyaret etti. Kent, bu ziyaretçilerden 1 milyon 145 bin 790 lira gelir elde etti.

patara

Temmuz Ayında Rekor Ziyaretçi

2020’nin ‘Patara Yılı’ ilan edilmesiyle yoğun ilgi görmeye başladı. Patara Antik Kent, yeni normal hayatla birlikte eski günlerine dönüyor.

Patara Antik Kenti’ni Temmuz ayında 66 bin 273 kişi ziyaret etti. Bu rakam tüm zamanların rekoru oluğu ifade edildi.

 

Gm Turizm ve Yönetim Dergisi’nin Diğer Haberlerine Ulaşmak İçin Tıklayın!

 

 

Patara Antik Kenti Tarihi:

İ.Ö.13’üncü yüzyıla ait Hitit metinlerinde şehrin adı Patar olarak geçmektedir. Tepecik Akropolü‘nde ele geçen seramik parçaları, Orta Tunç Çağı özelikleri içerirken, yine Tepecik’in doğu yamacı eteklerinde ortaya çıkarılan, Demir Çağı öncesine ait taş balta Patara’nın tarihinin ne kadar eskilere gittiğini göstermektedir. Xanthos Vadisi‘nde denize açılabilecek tek yer olması nedeniyle tarih boyunca önemli kent olma özelliğini her çağda devam ettirmiş olan Patara’nın yazıt ve sikkelerde Likya dilindeki adı Patara olarak geçer.

Patara İ.Ö. 3’üncü yüzyılda Ptolemaios egemenliğine girmesiyle Likya’nın önder kenti durumuna gelir. İ.Ö. 2’nci yüzyılın başında Likya’nın Seleukos Krallığı tarafından kontrol edilmeye başlanmasıyla Patara, Likya’nın başkenti gibi kabul görür. Bu durum Patara’nın Roma’ya karşı özerkliğini ve Rhodos’a karşı da bağımsızlığını kazandığı İ.Ö.167/168 yılında resmileşir ve Patara Likya Birliği‘nin başkenti olur. Başkentte Helenistik Dönem’de inşa edilen Meclis Binası ve Tiyatro gibi anıtsal yapılar bu tarihsel süreçle paralellik gösterirler. Roma egemenliğine geçtikten sonra da önemini yitirmeyen Patara, Roma Valiliklerinin adli işlerini gördüğü bir merkez oluşu yanında Roma’nın doğu eyaletleriyle bağlantısını kurduğu bir deniz üssü olarak da önemini korumuştur. İ.S. 43 yılında Likya, Roma eyaleti olurken, İS. 74’de Likya ile Pamphylia birleştirilerek tek eyalet haline getirilir ve Patara’nın başkentliği devam eder.

 

Apollon’un önemli bir kehanet merkezi olarak ün yapmış olan Patara aynı zamanda Anadolu’dan Roma’ya nakledilen tahılların depolandığı ve saklandığı bir limandır. Bizans Dönemi‘nde de önemini devam ettiren kent Hristiyanlar için önemli bir merkez olmuştur. “Noel Baba” diye anılan Saint Nicholaos, Pataralı’dır. Ayrıca St. Paul Roma’ya gitmek için Patara’dan gemiye binmiştir. İmparator Konstantin‘in başkanlık ettiği İ.S. 325’teki İznik Konsülü‘nde Lykia’nın tek imza yetkilisi Piskopos Eudemos‘un Patara Piskoposu oluşu kentin bu devirde de gözde oluşunun kanıtıdır. Ortaçağ boyunca önemini sürdüren Patara, Türklerin gelmesiyle de önemli bir merkez olarak günümüze ulaşmıştır.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.