Instagram, Facebook ve WhatsApp’ın ana şirketi olan Meta, Twitter formatıyla neredeyse aynı olan yeni bir konuşma tabanlı uygulama olan Threads’i piyasaya sürdü.
Meta Platforms’un yeni sosyal medya uygulaması Threads’in dün kullanıma açılmasının ardından, kullanıcı sayısı ilk yedi saatte 10 milyona ulaştı. Temmuz 2006’da kullanıma açılan Twitter’ın bu noktaya ulaşması 780 gün sürmüştü. Yalnızca bununla dahi Threads’in Twitter için ciddi bir tehdit oluşturduğunu gösteriyor.
Dilerseniz şimdi önümüzdeki günlerde hem teknoloji ve hem de -Zuckerberg ile Musk rekabeti nedeniyle- magazin haberlerinde adını sıklıkla duyacağımız Threads nasıl bir uygulamaymış göz atalım:
Uygulamaya nasıl erişebilirim?
Şu anda Threads’e yalnızca iOS veya Android üzerinden erişilebiliyor. Henüz bir masaüstü sürümü bulunmuyor ve Meta da henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.
Threads’e nasıl kaydolabilirim?
Uygulamayı AppStore ya da Google Play’den indirmelisiniz. Eğer halihazırda bir Instagram hesabınız varsa, Threads Instagram giriş bilgilerinizi kullanarak kaydolmanıza olanak tanıyor. Instagram’da zaten takip ettiğiniz tüm hesapları Threads’e katıldıklarında otomatik olarak takip edebiliyorsunuz. Onlar da sizin katıldığınızdan haberdar oluyor.
Instagram hesabımı gizli ve Threads hesabımı herkese açık tutabilir miyim?
Instagram’ınızı daha kişisel tutmak istiyorsanız kilitli tutmaya devam edebilir ve Threads’i herkese açık hale getirebilirsiniz. Ancak 16 yaşından küçükseniz, Threads hesabı da Instagram gibi kilitli hesap olarak geliyor. Threads’i istediğiniz zaman özel yapabilir ve Threads’teki gönderilerinize kimlerin yanıt verebileceğini de seçebilirsiniz.
Farklı bir kullanıcı adı alabilir miyim?
Şimdilik Meta, insanların yalnızca Instagram giriş bilgilerini kullanarak kaydolmalarına izin veriyor ve Threads için de kullanıcı adınız aynı oluyor. Bu, birinin kullanıcı adını başkasının kullanacağından endişelerini de ortadan kaldırıyor.
Neden akışımda takip etmediğim bir sürü insan var?
Kullanıma sunulmasından bu yana uygulama hakkında yapılan en büyük eleştirilerden biri, insanların takip ettikleri hesaplardan gelen paylaşımlar ile rastgele hesaplardan gelen paylaşımların bir karışımını görüyor olmaları. Meta, bunun takip edilen hesaplar ve algoritmik önerilerin bir karışımı olduğunu belirtti. Şu anda sadece takip ettiğiniz kişilerin gönderilerini görmenin bir yolu yok ve şirket gelecekte bu seçeneği sunup sunmayacağını henüz açıklamadı.
Kullanıcılara mesaj gönderebilir miyim?
Şu anda diğer kullanıcılara doğrudan mesaj göndermenin bir yolu yok. Muhtemelen bazıları için bu rahatlatıcı bir durum.
Nasıl kullanılır?
Kısa metinli paylaşımlar, beğeni butonu ve yeniden paylaş tuşu ile Twitter’a çok benzeyen uygulamada şu anda 500 karakter sınırı bulunuyor. En fazla 500 karakterden oluşan gönderiler yazabiliyor, fotoğraf, gif ve beş dakika uzunlukta videolar paylaşabiliyorsunuz. Aynı Twitter’da olduğu gibi başka bir gönderiden alıntı da yapabiliyorsunuz.
Reklam olacak mı?
Meta, Threads’ten bu yıl para kazanmayacağını belirtti ancak gelecekte reklam olabileceği konusunda kapıyı açık bıraktı.
Neden AB’de faaliyete geçmedi?
Meta kaynakları, uygulamanın Avrupa Birliği’nde gecikmesinin nedeninin düzenleme olduğunu ve uygulamanın katı AB veri gizliliği kurallarına uyup uymayacağına dair endişelerin dile getirildiğini belirtti.
GM de Threads’de!
Turizm sektörünün en önemli haberlerini Instagram’da olduğu gibi gmdergiofficial adıyla artık Threads uygulamasından da takip edebilirsiniz.
Threads hesabımız için TIKLAYIN!