We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel LÜKS TURİZMDE PATLAMA YAŞANDI

LÜKS TURİZMDE PATLAMA YAŞANDI

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

IPK International’ın ITB Berlin için yürüttüğü araştırmaya göre, lüks seyahat, yurt dışı seyahatlerinde en çok büyüme gösteren alan haline geldi. Avrupa’ya gerçekleşen lüks seyahatlerde en çok tercih edilen ülkeler Almanya ve İngiltere olurken, en çok seyahati Amerikalılar ve Çinliler gerçekleştirdi. 

luxury-travel-from-london

Seyahatlerinde yüksek meblağlar harcayan tatilci sayısı her geçen gün artıyor. IPK International’ın ITB Berlin için yürüttüğü araştırmanın sonuçlarına göre, son 5 yılda yüzde 48 büyüyen lüks seyahat sektörü, ortalama yüzde 24 artış gösteren diğer seyahat tiplerini ikiye katladı. Araştırmada, kısa süreli seyahatlerde gecelik 750 euro ve üstü ile uzun seyahatlerde gecelik 500 euro ve üstü konaklama ücreti ödenen seyahatler veri alındı.

PAZAR PAYI YÜZDE 4.6’YA ULAŞTI

2014 yılında dünya genelinde, 46 milyon lüks seyahat gerçekleşirken, 2009 yılında yüzde 3.9 olan tüm seyahatler içindeki lüks seyahatlerin pazar payı, yüzde 4.6’ya ulaştı.
Bu seyahatlerde toplamda 172 milyar euro harcandı. Bu oran yurtdışında gerçekleştirilen harcamaların sekizde birinin lüks ürünlere gittiğini gösteriyor.

LÜKS SEYAHATÇLİLER GECEDE ORTALAMA 1000 EURO HARCIYOR

Lüksü tercih eden tatilciler, gecede ortalama 1000 eurodan fazla harcama yaptı. En çok harcama yapan ülkeler sırasıyla; Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Kuveyt, Brezilya, Avustralya, Kanada ve Çin oldu. Pazardaki büyüme ise, kişi başı harcamanın artmasından değil, bu seyahatleri gerçekleştiren kişi sayısının artmasından kaynaklandı. Büyümenin lokomotifi, gelişen pazarlardaki müşterilerin lüks seyahate yönelmesi ve ABD’li müşterilerin krizin ardından lüks seyahatlere çıkmaya başlaması olarak gösteriliyor.

EN ÇOK LÜKS SEYAHATİ ABD’Lİ VE ÇİNLİLER YAPIYOR

En çok lüks seyahat 9.2 milyon ile ABD ve 6.9 milyon ile Çin’den gerçekleşti. ABD ve Çin’i sırasıyla Japonya, Kanada ve Avustralya takip etti. Avrupa’da ise, İngilizler 1.5 milyon lüks seyahat ile Almanya ve Fransa’nın önüne geçti.

LÜKS SEYAHATÇİ SAYISI EN ÇOK ARTAN ÜLKE ÇİN

Lüks seyahatte en çok büyüme gösteren ülke Çin olurken, onu ABD, Kanada, Tayvan, Kore ve BAE takip etti. 2013 yılına kadar büyüme gösteren Japonya’da yüzde 20’lik düşüş olurken, Meksika ve İskandinavya kaynaklı seyahatlerde de azalma gözlendi.
En çok lüks seyahat ise, 6.2 milyon seyahat ile ABD’ye gerçekleşti. Avrupa’da ise İtalya ve Almanya, ülke başına  2.2 milyon lüks tatilci ile ilk sırada yer aldı.
Ülkeye gerçekleşen lüks seyahat sayısındaki en büyük artış ABD ve Almanya’da gerçekleşti. Bunları Arjantin, Brezilya, Paraguay, Uruguay, Japonya ve Güneydoğu Asya izledi. Karayipler ve Yeni Zelanda da büyüme gösteren lüks destinasyonlar arasında yer aldı.

LÜKS SEYAHATLERİN YÜZDE 74’Ü YURT DIŞINA

Lüks seyahat pazarında yurt dışına gerçekleştirilen tatiller yüzde 74 ile en büyük payı alırken, turlar yüzde 29’luk pay ile en çok tercih edilen lüks seyahat yöntemi oldu. Turları, şehir turları, sahil tatilleri ve kruvaziyer turları takip etti.
Lüks seyahatlerin yüzde 26’sını ise toplantı ve kongre seyahatleri oluşturdu.
Lüks seyahatin planlama evresinde internet en çok kullanılan yöntem olurken, satış konusunda çok tercih edilmedi ve satışların yüzde 50’si acenteler üzerinden gerçekleşti.
Messe Berlin’in Seyahat ve Lojistik Başkanı Dr. Martin Buck, araştırmaya ilişkin olarak şunları söyledi:

ARTAN SAYIDA İNSAN YÜKSEK PARALAR ÖDEMEYE HAZIR

“Lüks tanımlamaları artık çok değişti. İnsanlar görkemli otellere değil deneyimlere değer veriyorlar. Bugün lüks, eşsiz deneyimler ve konfor ile kişisel hizmetin birleşmesi anlamına geliyor. Her gün artan sayıda insan, bu kalitede hizmetler için büyük paralar ödemeye hazır. Seyahat sektörü, kriz yıllarından sonra lükse yeniden yönelen tatilcileri anladı ve onların isteklerine yanıt vererek bu alandan büyük kar elde etmeye başladı.”

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.