We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel KÜRESEL TURİZM YÜZDE 4 BÜYÜDÜ !

KÜRESEL TURİZM YÜZDE 4 BÜYÜDÜ !

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından açıklanan verilere göre, 2015’in 8 aylık döneminde dünya ziyaretçi trafiği % 4 büyüyerek 810 milyon kişiye ulaştı.

KURESEL TURİZM

BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından açıklanan verilere göre, 2015’in 8 aylık döneminde dünya ziyaretçi trafiği %4 gelişerek 810 milyon kişiye ulaştı. Ziyaretçi trafiğindeki gelişmenin önemli bir kısmının değişen paritelerden kaynaklı talep hareketlerinden kaynaklandığı vurgulandı.2014’e göre 33 milyon daha fazla kişinin seyahat ettiği bu dönemde %5 büyüme gösteren Avrupa bölgesi, gelişmede sürükleyici kıta olarak açıklandı. Diğer yandan ziyaretçi trafiğinde, Asya ve Pasifiklerle, Amerika ve Ortadoğu bölgelerinde %4 dolayında ilerleme görüldü.

Ekonominin kısmen toparlandığı ve görece değer kaybeden Avro’nun talebi desteklediği Avrupa’da; Orta ve Doğu kısmı %7, Kuzey %6, Akdeniz Avrupası kısmı %5 ve Batı Avrupa’da %4 gelişim kaydedildi. Öte yandan Asya ve Pasifikler %4, Okyanusya %7, Güney Doğu Asya %6, Güney Asya %4, Güney Doğu Asya da geçen yıla göre %3 daha iyi performans gösterdi.

Amerika kıtasında ise büyüme %4 olarak açıklanırken değerlenen ABD Doları’nın yurtdışı çıkışları desteklediği vurgulanıyor. Bölgede Karaibler ve Orta Amerika %7, Güney Amerika da %4 gelişti. Kuzey Amerika’daki iyileşme ise %3 olarak açıklandı.

Sınırlı verinin elde edildiği Afrika ise %5 düşüş kaydedilirken, Kuzey Afrika’nın %10, Saharaaltı bölgesinin ise %3 daraldığı tahmin ediliyor. Diğer yandan çok sınırlı verinin alınabildiği Ortadoğu bölgesindeki ziyaretçi trafiğinin ise %4 geliştiği tahmin edildi.

YURTDIŞI ÇIKIŞ VE HARCAMALAR

Sekiz aylık dönemde artan yurtdışı seyahatlerde; çift haneli büyüme gösteren Çin, Japonya, Tayland, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden kaynaklı talep artışının etkili olduğu vurgulandı.

Yurtdışı seyahatlerde önemli oranda gelişme gösteren diğer ülke ve bölgeler arasında; Hindistan, Güney Afrika ve Mısır sayılıyor. Harcamaları ve çıkışları azalan ülkeler arasında ekonomileri zor durumda olan Rusya ve Brezilya öne çıkıyor. Ekonomileri görece iyi durumda olan ABD’de yurtdışı harcamalar %9, İngiltere’de %5 artarken, Almanya ve İtalya’daki büyüme %3 dolayında kaldı. Fransa, Kanada ve Avustralya’da ise yurtdışı harcamalar güç yitiren paritenin de etkisiyle zayıfladı.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.