Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi, açıldığı günden bu yana çok kısa sürede birçok etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapmaya başladı. Anadolu’nun en büyük kongre merkezi SKM’nin projelendirilmesi, Türkiye’nin en büyük mimarlık ofislerinden biri olan Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapıldı. Her detayın düşünüldüğü ve kullanılan tüm malzemelerin özenle planlandığı merkezde, salonların tüm ses ayarlaması Türkiye’ nin en önemli akustik ve projelendirme ofisi Talayman Akustik tarafından gerçekleştirilmiştir.
Selçuklu Kongre Merkezi Genel Müdürü Recep Altınok ‘’ Anadolu için milat diyebileceğimiz bu yatırımın, şehrimize ve ülkemize kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Selçuklu Belediyemiz ve Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay tarafından yatırımı gerçekleştirilen bu merkez sayesinde, üst segment diyebileceğimiz bir turizm dalında, yani Kongre Turizminde şehrimizin adını daha fazla duyuracağını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.
Orta vadede, oteller, acentalar, taşıma şirketleri gibi turizmin tüm aktörlerine olumlu etki sağlayacak, dolayısıyla şehrin ekonomisine ve istihdamına artı değer katacak bu önemli merkezin Konya’nın ortak bir değeri olduğunu belirten Recep Altınok, SKM’nin tanıtımı ve Konya’ya dışarıdan iş çekebilmek adına Ankara ve İstanbul’da ofis açma hazırlığı yaptıklarını ve MPI, ICCA gibi uluslararası kongre kuruluşları ile işbirliği sürecini başlattıklarını özellikle belirtti.
Mart ayından itibaren Konya Selçuklu Belediyesi’nin mülkü olan Selçuklu Kongre Merkezi’nin işletmesini alan JALAL A.Ş. ile ilgili de açıklamalarda bulunan Selçuklu Kongre Merkezi Genel Müdürü Recep Altınok, ‘’ Tüm dünyaca bilinen ve Konya’nın en önemli değerlerinden biri olan, Hazreti Mevlana’nın ismi Celal’in İngilizcesinden adını alan Jalal; ulusal ve uluslararası alanda hizmet sektörlerine yönelik, mülk geliştirme ve yönetme amacı ile yola çıkmıştır. Yönetim ve geliştirme esnasında; strateji, verimlilik, denetim, tanıtım, tutundurma, konsept, analiz, bütçe, eğitim, yatırımcı temsilciliği, marka yönetimi gibi birçok disiplinde faaliyet göstermeyi amaçlayan Jalal, farklı alanlarda tecrübe ve bilgi birikimine sahip Otelcilik, Kongre, Spor ve AVM alanında uzman 4 girişimci tarafından Konya’da kurulmuştur. ‘’ dedi.
Avustralya’nın Ballarat şehrinde Dünya Tarihi Kentler Toplantısına katılarak, 2008 yılındaki 11. Dünya Tarihi Kentler Konferansı’nın Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek tarafından Konya’ya kazandırılmasının Konya’da Kongre turizmi açısından dönüm noktası olduğunu belirten Altınok, yüzlerce yabancı konuğun eksiksiz bir operasyonla ağırlanmasının ve bu büyük çaplı konferansın başarısının, Konya’da kongre turizmine yönelik ilk tohumların olduğunu belirtti. Selçuklu Kongre Merkezi ile Konya’nın alt yapıda büyük avantaj yakaladığını ve çok daha fazla ulusal ve uluslararası toplantı, seminer, konferans ve kongreye rahatlıkla şehir olarak talip olunabileceğinin özellikle altını çizdi.
Anadolu’ nun Dünyaya Açılan Kapısı Selçuklu Kongre Merkezi
SKM, Selçuklu motiflerini modern bir tarzda bünyesinde barındıran özel mimarisi, dünya standartlarında akustik ve teknolojik altyapısı, çift oditoryuma sahip olması ve kapasitesi, deneyimli kadrosu ve misafirlerine sunduğu benzersiz hizmet kalitesi ile uluslararası bir kongre ve etkinlik merkezidir. Kültürel ve sanatsal merkez olmanın yanında, aynı zamanda sahip olduğu dükkan yerleri ve Konya’ya ilk kez gelecek olan Cafe ve Restaurant markaları ile şehrin yeni buluşma merkezi olmaya da aday olmaktadır.
Ferah ve kullanışlı fuaye alanları, gün ışığı alan Balo Salonu ile Türkiye’ nin nadir merkezlerinden birisi durumundadır. Hem bir kongre merkezi hem de çok kapsamlı bir kültür merkezi altyapısını tek bir çatı altında barındıran SKM’ nin, sosyal-kültürel ve bilimsel organizasyonlara aynı anda hizmet verebiliyor olması en önemli özellikleri arasında yer almaktadır.
Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı Selçuklu Kongre Merkezi, 35.000 m2 kullanım alanına sahiptir. 14 salondan oluşan SKM’ nin 45 kişiden 2000 kişiye kadar kapasiteli salonları çok verimli bir ortam sağlamaktadır. İki farklı kapasitede oditoryum salonları, 1400 m2 balo salonu ve 11 adet farklı boyutlarda toplantı salonlarından oluşan kongre merkezi estetik ve etkileyici mimarisi ile hem gözlere hem de kalbimize hitap ediyor. Etkinlik ve organizasyonların eşsiz bir deneyimle gerçekleşmesi için tasarlanan Selçuklu Kongre Merkezi, 10.000 m2 fuaye alanı ile, 4 ayrı kattan oluşmakta ve 950 araçlık açık otoparkı ile hizmet vermektedir.
Selçuklu Kongre Merkezi, doğal akustik mekanları, geniş fuaye alanları, toplantı salonları ve balo salonları ile aynı zamanda gala, düğün, iftar ve mezuniyet gibi organizasyonlara da hizmet verebilecek üst düzey mutfak altyapısına sahiptir.
Ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek kongreler, fuarlar, sergiler, müzikaller, film galaları, şirket toplantıları gibi her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Açık ve kapalı alanları ile aynı anda 5000 kişiyi ağırlama kapasitesiyle her ihtiyaca cevap verebilecek niteliktedir.