Tui Magic Life Jacaranda Otel, QR kod teknolojisi ile tesis içerisindeki ağaçların dijital haritalarını oluşturarak bir ilke imza attı.
Ağaçların tanıtılması ve her yaşta doğa bilincinin sağlanması amacıyla yapılan künyeleme çalışması ile sürdürülebilir çevreyi teşvik eden Otel birkez daha dijitalleşmenin önemini vurguladı.
QR kod teknolojisi kullanarak, bahçelerinde fiziksel bir varlık olarak bulunan ağaçlara dijital bir kimlik kazandırılmış oldu. Bu dijital kimlik sayesinde bir veri aktarım kitine dönüşen ağaçlar QR kodlu etiketler ile künyelendi.
QR kodlu ağaç etiketleri, ağaçların türü, dağılımı, izlenmesi ve bakımı gibi çeşitli çevresel bilgileri içererek biyoçeşitlilik konusunda misafirlere sunulması için kullanılan yenilikçi bir teknolojidir. QR kod etiketler sayesinde telefon kamerası yardımıyla okunduğunda herhangi bir uygulama indirmeden direkt olarak ağaçlar hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilmektedir. Böylece doğayı keşif noktasında daha hızlı ve etkin uygulama sunulmuş olur.
Sosyo- ekolojik canlı bir ağaç müzesi gibi birçok sayıda ağaç türü barındırmasıyla beraber insan ve doğa kavramlarını da birleştiren peyzajın ekosistemde hayati bir rol üstlendiğini vurgulayan Kalite Müdürü Neriman Bayraktaroğlu Nur şunları da ekledi.
” Ocak ayında hayata geçirdiğimiz dijital tanımlama ağaç etiket projesi ile belgelere veya broşürlere ihtiyaç duymadan bilgi paylaşmanın mümkün olduğunu peyzaj alanında da deneyimledik.
Çevresel etkilerimizi minimize ederek yapay zeka teknolojisi ile farkındalık yaratmak da kararlıyız. Doğal kaynakların etkili bir şekilde yönetilmesi ve korunması için teknoloji odaklı çözümlerin öneminin bilincinde sürdürülebilir çevreye katma değer sağlıyoruz.
120