We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel İşte Karantina Günlerinde Seyahat Yapmanızı Sağlayacak 5 Kitap!

İşte Karantina Günlerinde Seyahat Yapmanızı Sağlayacak 5 Kitap!

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

İşte Karantina Günlerinde Seyahat Yapmanızı Sağlayacak 5 Kitap!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs korkusuyla insanlar kendilerini karantina altına alıp izole etmeye başladı. GM Turizm ve Yönetim Dergisi olarak karantina günlerinde evde canı sıkılan ya da sosyalleşmek isteyen insanlar için oturdukları yerden kitap okuyarak gezilebilecek yerleri araştırdık.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs ile ilgili her gün ülkeler önlemler almaya devam ediyor. İtalya ve İspanya gibi ülkelerde OHAL ilan edildi ve insanlar dışarı çıkmamaya başladı. Türkiye’de de koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte insanlara çok fazla dışarı çıkmamaları önerildi. Vatandaşlar sokağa çıkamayınca bu süreçte evde neler yapabileceklerini düşünmeye başladı. Karantina günlerinde evde yalnız mısınız? Ya da canınız çok mu sıkılıyor? Gezmek mi istiyorsunuz? İşte sizlere önerebileceğimiz 5 kitap;

 

1)Benian Çulhaoğlu – Tek Başına Dünya Gezisi

Sevgilileriyle, arkadaşlarıyla ya da aileleriyle tatil yapanlara yalnız seyahat etmek korkunç bir fikir olarak görünür. Aslında hiç de kâbus değildir. Aksine çok daha maceralı ve akılda kalıcı olur. Dünyanın dört bir yanında artık insanlar gruplar halinde gezmektense, tek başlarına yollara koyulmaya başladılar.

Tek başına gezmenin her şeyden önce sınırsız özgürlüğü vardır. Kafanıza estiği gibi hareket edebilirsiniz, istediğiniz zaman sessiz, istediğiniz zamansa kalabalık yerlerde bulunabilirsiniz. Seyahatinizi tamamen kendi zevkleriniz ve ilgi alanlarınız üzerine yoğunlaştırıp daha çok şey yaşamanız, karar vermekle vakit kaybetmemeniz, masrafları kendi isteklerinize göre ayarlamanız gibi pek çok avantaja sahip olursunuz. Kendinizin keyfini çıkarırsınız tek başınıza seyahat ederken. Eğer bir fikriniz yoksa keşfetmek için iyi bir fırsat.

Bir kente yolculuk nasıl başlamalı? Bir kentin kimliği nasıl tanınmalı? Hazırlık gerektirir yolculuk… Seyahate çıkarken gidilecek yer hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Yanınızda bulundurmanız gerekenlerden çantanızın hazırlanmasına kadar bir takım ön bilgilere ihtiyaç vardır. Kendi kendinizin rehberi olarak güvenli, rahat, ekonomik ve aynı zamanda keyifli seyahat etmenin bir takım püf noktalarını bilmeniz gerekir.

Davranış Bilimleri Uzmanı Benian Çulhaoğlu, 4 kıtada 52 ülkeye yaptığı seyahatlerinden edindiği tecrübelerine dayanarak Tek Başına Dünya nasıl Gezilir? sorusunun cevabını veriyor. Gördüklerini, yaşadıklarını ve hissettiklerini dünyayı tanımak isteyenlerle paylaşıyor.

2)Figen Gündüz Letaconnoux – Yaşamımdan Süzülen Afrika

Afrika’da bu az keşfedilmiş ülkelerde geçmişte yaşananları ve bu ülkelerin bugününü, yazar kendi anılarıyla iç içe okura sunmaya çalışırken kendi hikâyesinin ayrıntılarından ziyade, Afrika’da deneyimlediği bu yerlerin kendisinde bıraktığı lezzetleri süzerek okurları da akışın içine dâhil ediyor.

Yazar, gelişmiş ülkelerin yüzlerini Afrika’ya çevirdiği günümüzde halen keşfedilmeyi bekleyen Kara Kıta’yı, derinlerine nüfuz eden köle ticareti, sömürgeleşme dönemi, milliyetçilik hareketleri, yaşanan menfur katliamlar neticesi bünyesinde derin acılar barındıran tarihi, engin coğrafyası, zor yaşam koşulları, salgın hastalıkları ve modernize olmuş sömürgecilik anlayışını yedi yılda yaşadığı ilginç olaylarla birlikte yedi Afrika ülkesi üzerinden anlatıyor.

3)Joshua Slocum -İlk Defa Tek Başına Yelkenle Dünya Turu

Yelkenle, ‘tek başına dünyayı dolaşmak ‘ pek çok denizcinin en büyük hayali… Joshua Slocum, işte bu hayali gerçekleştiren dünyadaki ilk denizcidir! Üstelik motoru bile olmayan küçük bir tekneyle. Hem de tek başına… Hem de Güney Amerika’yı dolaşarak.
Sadun Boro ,Türk denizcileri için ne ise Slocum da dünya yelkencileri için odur…Bugün dünya denizlerinde 10 binin üzerinde, Slocum’un teknesi Spray’in benzeri dolaşmaktadır. İşte bu kitap Spray ‘in ünlü yolculuğunun, kaptanı Joshua Slocum’un bundan 113 yıl önce kendi kalemiyle yazdığı hikayesidir.

 

4)Okan Okumuş – Yaşasın Sırt Çantası : Gezginin El Rehberi

Pek çok insan dünyayı gezmek, kendi gündelik hayatından kopup farklı kültürlerden insanların gündelik hayatlarına dahil olmak, bu sayede ufkunu genişletmek, hatta kendini bulmak ister. Elbette bunun yolu alternatif bir gezi anlayışından geçer, yani turistten ziyade gezgin olmaktır işin püf noktası.

Yaşasın Sırt Çantası: Gezginin El Rehberi, dünya üzerinde yeni yerler keşfetmek isteyen ancak bu yolculuğa nereden ve nasıl başlayacağını bilmeyenlere ayrıntılı bir yol haritası çıkarıyor. Plan-lama, ulaşım, konaklama, bütçe, rehber kitaplar, faydalı internet kaynakları, sağlık, güvenlik, yemek, alışveriş, iletişim, festivaller; engellilere, eşcinsellere, çocuklu ailelere özel seyahat önerileri; hem çalışıp hem de gezebileceğiniz gönüllülük ve sosyal sorumluluk projeleri ve dünyayı tek biletle dolaşabileceğiniz iki rota örneği de dahil pek çok konuda faydalı bilgiler sunuyor.

5) Mutlu Dinçer – Pedalımda 5 Ülke

Sarıhan çiftinin Denizli-Muğla-Antalya seyahati ile başlayan bisiklet seyyahlığı, 2006’daki Karadeniz turunun ardından 2007 yılında Türkiye’den Nepal’e uzanan masalsı bir maceraya dönüştü. Bu yolculuğun yarattığı dönüşüm Pedalımda 5 Ülke’yle somutlaşıyor. 2008’de Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa hattına uzanan hikâyeleri, 2009’da aralarına katılan ve bugün Minik Gezgin olarak tanıdığımız Tibet Çınar’la daha da zenginleşti. Minik Gezgin henüz 22 aylıkken Orta Avrupa’da 3486 kilometrelik bir rotayı anne-babasıyla birlikte kat etti. 2012’de Hollanda’dan yola çıkan bisiklet sever aile, 3660 km. boyunca 10 ülkeyi kapsayan bir serüvene imza attı.

 

Haber: Yağmur SARIOĞLU

GM Dergi’nin Diğer Haberlerini Okumak İçin Tıklayınız!

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.