İşte Antalya’nın Ocak- Nisan dönemi Turizm ve Ekonomi İstatistikleri
ATSO ( Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Ocak- nisan dönemi verilerini açıkladı. İşte O veriler ve istatistiklerle, Antalya’nın turizm ve ekonomi verileri…
2019 yılı Ocak – Nisan döneminde Antalya’yı ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %35,2 oranında artış göstererek 1.404.116 olarak gerçekleşmiştir.
Antalya’da Nisan’da Geçen Yıla Göre Yüzde 40 Artış
Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2019 yılı Mart ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre %4,3 oranında artarak 2.232.358 olarak gerçekleşti. Bu ziyaretçilerin 13.594’ü (%0,61) günübirlikçi ziyaretçi oluşturdu. 2019 yılı Nisan ayında Antalya’yı ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40 oranında artış gösterdi. Ve bu sayı 909.538 olmuştur.
Antalya Ekonomik verileri:
Toplantı Ve Etkinlik Barometresi Açıklandı: İşte Detaylar!
Toplantı Ve Etkinlik Barometresi Açıklandı: İşte Detaylar!
Alman Ulusal Turizm Kurulu (GNTB), Avrupa Etkinlik Merkezleri Birliği (EVVC) ve GCB Alman Kongre Bürosu’nun ortaklaşa hazırladığı “Toplantı ve Etkinlik Barometresi 2018/2019” açıklandı.
Buna göre, payları yüzde 40’ı aşan katılımcı sayısı ortalama 50 kişilik etkinlikler artarken, 5 binlik etkinliklerin sayısı azalıyor.
Toplantı ve Etkinlik Barometresi’nde geçen yıl Almanya’daki etkinliklere katılan kişi sayısının yüzde 1,6’lık büyümeyle 412 milyon kişiye ulaştığına yer veriliyor. Barometreyi hazırlayan uzmanlar, bu yıl için iyimser beklenti içinde olduklarını belirtiyor.
Uzmanlar, etkinliklere az katılımcılı etkinlik sayısındaki artışın dijitalleşme alanında yaşanan baş döndürücü gelişmelerden kaynaklandığını vurguluyor. Toplantı ve Etkinlik Barometresine göre, Almanya’daki etkinliklere toplam içinde yüzde 9’luk paya sahip 37,2 milyon kişi yurtdışından katıldı. Bu da yüzde 2,1’lik artışa denk geliyor.
Toplantıları, konferans ve etkinlik planlayıcıları, Almanya’nın farklı büyüklüklere sahip 7.472 etkinlik merkezinden birini seçti. Rapor, 2018’de kullanılan mekan sayısının bir önceki yıla arttığını ortaya koyuyor.
Dijitalleşmenin etkisi
Toplantı ve Etkinlik Barometresi’nde bir yandan geleneksel katılımlar, öbür yandan dijitalleşmenin sektörde yol açtığı değişim sonucu ortaya çıkan hibrit çözümlerin ağırlık kazandığına dikkat çekiliyor. Dijital dönüşüm, etkinlik alanlarının tekliflerinin yanı sıra, online pazarlarla, çevrimiçi pazarlarda listeleme gibi dijital unsurların gelişmesine yol açıyor. 2017’de toplam içinde yüzde 8 olan hibrit etkinliklerin sayısı geçen yıl yüzde 10,4’de yükseldi. Son rakamlar, etkinlik piyasasının daha heterojen ve gittikçe çeşitlendiğini gösteriyor. Bu trend, yeni, daha esnek ve işbirliğine dayalı çalışma yöntemlerini beraberinde getiriyor.