We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel GÜVENLİK SORUNU İŞ SEYAHATLERİNİ ETKİLEDİ

GÜVENLİK SORUNU İŞ SEYAHATLERİNİ ETKİLEDİ

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

 guvenlik-sorunu-is-seyahatini-nasil-etkiledi

Collinson Group tarafından yapılan bir araştırma, güvenlik sorununun iş seyahatini nasıl etkilediğini ortaya koydu. Sonuçlara göre, yüksek riskli olarak görülen destinasyonlara yönelik iş seyahatine çıkan İngiliz turistler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 arttı.

2014 yılında firmanın ‘3. Derece güvenlik bölgesi’ olarak nitelendirdiği ve terör saldırıları gibi ciddi güvenlik sorunu yaşayan bölgeleri kapsayan destinasyonlara iş seyahati gerçekleştirenler yüzde 52 oranında arttı. 1 milyon 634 bin 840 olan iş seyahatçileri 2 milyon 577 bin 105’e yükseldi.

Nijerya, Tunus, Türkiye, Mısır gibi ülkeler yüksek risk taşıyan ülkeler olarak tanımlanıyor ve bunun gibi toplamda 41 destinasyonu barındıran bölge 3. Derece güvenlik bölgesi olarak nitelendiriliyor. Terör olaylarının son dönemde artış göstermesiyle, 3. Derece güvenlik bölgesi şeklinde tanımlanan ülkelerin kapsamı, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Sahra dışında kalan Afrika ülkelerini de barındıracak şekilde geniş bir alana yayıldı.

Tunus En Çok İş Seyahati Yapılan Destinasyon

Tunus’ta IŞİD tarafından bir otele düzenlenen ve 32 İngiliz vatandaşının hayatını kaybetmesine neden olan saldırı sonrasında İngilizlerin Tunus seyahatlerinin çok büyük bir kısmı iptal edilmişti. Ancak iş seyahatinde durum yine farklılık gösteriyor.

ONS Travelpac tarafından açıklanan verilere göre Tunus’ta 2015 yılının ilk yarısında iş seyahatine çıkanlar yüzde 362’lik bir yükseliş göstererek rekor sayıda arttı.

Aynı dönemde güvenlik sorunu hızlı bir artış gösterince en hızlı güvenlik riski taşıyan bölgeler arasında da en üst sıralarda yer aldı. Mısır ve İsrail’e yapılan iş seyahatlerinde de artış görüldü.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.