We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel ERKEN REZERVASYONA “UZAY İNDİRİMİ”

ERKEN REZERVASYONA “UZAY İNDİRİMİ”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Türkiye’de de temsilciliği olan bir firma, 2017’den itibaren “uzay turisti” olmak isteyenlerin hayalini gerçekleştirecek.

 

-uzay-turistleri-icin-erken-rezervasyonda-indirim-6063915

Türkiye’de “uzay turizmi”nin gelişmesine öncülük etme adına SCX firmasının Türkiye temsilciliğini üstlendiklerini söyleyen turizm firması Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu. Bugüne kadar “uzay turizmi”nin stratosferi geçen bir araçla yapılmadığını, firmanın yeni bir teknolojiyle bu seyahati gerçekleştirmeyi planladığını belirten Pirinçcioğlu, şöyle konuştu:

“Geliştirilen mekikle ileride kıtalar arası seyahat dakikalara düşecek. Deneme uçuşlarının 2014 ve bu yıl yapılması planlanıyordu ancak uzay turizmi alanında çalışan bir başka firma olan Virgin Galactic’in mekiğinin infilak etmesi bizim mekiğimizin çalışmalarını etkiledi. Benzeri bir sonuçla karşılaşılmaması için güvenlik konusunda biraz daha fazla çalışma yapıldı. Bu nedenle ilk seyahat 2 yıl kadar gecikti.”

Pirinçcioğlu, gelecek yıldan itibaren “X-Cor Lynx Uzay Mekiği”nin deneme uçuşlarına başlayacağını, 2017’den itibaren de uzay turistlerini kabul edeceğini bildirdi. Bu seyahat için aralarında dünyaca ünlü sanatçıların ve bilim adamlarının da bulunduğu 300 kişinin başvurduğunu ifade eden Pirinçcioğlu, Türkiye’den başvurulara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Türkiye’den ise iş kadını Ahu Aysal, Timur Özkan ve bir firmanın kampanyayla belirlediği ercan kaygısız kesin kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıranlar arasındaki mekiğe biniş sıralaması kurayla belirlenecek. Daha önce Rusların mekiğine binenler, stratosferi geçemediği için astronot unvanını elde edememişti. Bizim seyahatimize katılanlar ise mekiğimiz stratosferi geçtiği için astronot unvanını elde edecek. Dolayısıyla astronot unvanını elde edecek ilk Türk de bu kurayla belirlenecek. Yıl sonuna kadar 100 bin dolar karşılığında rezervasyon kabul ediliyor. Gelecek yıldan itibaren ise bu rakam yüzde 50 artarak 150 bin dolara çıkacak. Bu seyahate öncülük etmek isteyenlerin gelecek yıldan önce kayıt yaptırarak bu fırsattan yararlanmalarını istiyoruz.”

“ÜCRETLER UZAY TEKNOLOJİSİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Ceylan Pirinçcioğlu, ilk uzay turisti ABD’li Dennis Tito’nun, bu yolculuk için 20 milyon dolar ödediğini, buna karşılık SCX firmasının bu deneyimi 100 bin dolar karşılığında meraklılara sunduğunu dile getirdi. Dünyada pek çok kişinin bu rakamı rahatlıkla ödeyebilecek potansiyelde olduğunu ancak 100 bin doların pek çok kişi için çok büyük bir rakam olarak görülebileceğini aktaran Pirinçcioğlu, şunları anlattı: “Bu konuya ilgi duyan, sponsor yardımıyla ya da kendi kaynaklarıyla bunu karşılayabilecek kişiler mutlaka çıkacaktır. Ödenen bu ücretler uzay teknolojisinin gelişmesine katkı sağlayacak ve ileride mutlaka bu fiyatlar geri çekilecekti. Uzaya çıkacakları eşsiz bir deneyim bekliyor.”

YOLCULUK NASIL OLACAK?

Gelecek yıldan itibaren deneme uçuşlarına başlayacak X-Cor Lynx Uzay Mekiği, ilk seferlerini Karayipler’in Curaçao Adası’ndan yapacak. Mekik, kalkıştan 4 dakika sonra saniyede 3 bin 564 kilometre hıza ulaşacak. 58. kilometrede motorlar kapanacak ve mekik itme gücü ile 100 kilometre yükseğe tırmanacak. Yerden ortalama 100 kilometre yükseklik aşıldığında seyahate katılanlar resmi olarak astronot kabul edilecek.

Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika kalındıktan sonra geriye dönüş başlayacak ve bu süreçte 4G sürati ile adrenalin seviyesi maksimuma çıkacak. Yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonunda mekik geldiği noktaya dönecek. Uzay turistleri, yolculuk sırasında, X-Cor Lynx Uzay Mekiği’nin geniş ön penceresinden uzayı ve dünyayı görme fırsatına erişecek.

Uzunluğu 9 metre, eni de 7,6 metre olan tamamen kompozit malzemeden üretilen mekik, günde 4 sefer yapabilecek. Güvenli bir uzay seyahati vadeden firma, yolcular için 1 milyon dolarlık seyahat sigortası da yaptıracak.

AA

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.