Günümüze kadar internet olmadan uluslar arası bir telefon görüşmesi yapmak oldukça pahalıydı. Şimdi ise bu uygulamalar sayesinde sadece görüşme yapmakla kalmayacak aynı zamanda daha güvenli, daha kolay ve daha ucuz bir iletişim sağlayacaksınız. İşte o en iyi 10 seyahat uygulaması…
1) Rebtel: Kesintisiz telefon görüşmeleri için
Uluslararası bir arama yapmak veya mesaj atmak için WhatsApp ve Skype uygulamaları bulunuyor. Ancak bu iki uygulamanın da kullanabilmesi için kablosuz ağ veya 3G gerekiyor. İnternet olmadan uluslararsı ve ucuz bir arama yapmak için seçilen uygulama Rebtel. Yakın zamanda piyasaya sunulan uygulamada “Rebel çağrısı” denen bir kısım var. Eğer arama yapmak istediğiniz kişi de Rebtel uygulamasını kullanıyorsa ona bu şekilde çağrıda bulunabilirsiniz.
2) Waze: Trafik için
Trafikten kaçmak isteyen taksi sürücüleri ve birçok gezgin için Waze kurtarıcı bir uygulama. En güncel ve en doğru yol tarifi verilerini oluşturmak için aktif sürücü topluluğundan kaçınan bir GPS uygulaması olan Waze, Google Haritalar uygulaması gibi çalışır. Ayrıca Google Haritalar birkaç yıl önce Waze uygulamasını da satın almıştır. Ancak kullanıcılar trafik, kazalar veya yol durumu ile ilgili bilgiyi Waze’den daha iyi bir şekilde alıyor.
Yabancı olduğunuz bir ülke veya şehirdeyseniz ve gideceğiniz yere nasıl gidileceğini bilmiyorsanız bu uygulama sizin için.
3) Google Trips: İş seyahatleri için
Her geziye yanınızda onlarca dosya veya seyahat programınızın her saatini doldurarak giden kişilerden misiniz? Eğer cevabınız evet ise Google Trips, kağıt ve dosyalara gerek kalmadan belgelerin telefonda saklanmasına yardımcı oluyor. Bu uygulama tüm seyahat bilgilerinizi, Gmail hesabınızı ve gelen kutunuzu otomatik olarak düzenliyor.
Ayrıca gideceğiniz güzergahları hesaplar ve size hatırlatır. Bunların yanı sıra uygulama çevrimdışı çalışıyor. Yani başka bir şehir veya başka bir ülkeye gittiğinizde kablosuz ağa veya 3G’ye gerek kalmayacaktır.
4) Tunnel Bear: Güvenlik için
Telefonunuzda bulunan iPlayer veya 4oD gibi işletim sisteminin sahip olduğu özellikleri çevrim dışı bırakmak istiyorsanız bu uygulama size göre. Bu uygulama IP adresinizi ve konumunuzu gizleme özelliğine sahip. Aralarında seçim yapabileceğiniz bu tarzda çok sayıda uygulama var ancak Tunnel Bear’ın diğerlerinden daha kolay ve çabuk öğrenilen bir kullanımı var. Denemek isteyenler için bu uygulamanın ücretsiz bir demo sürümü de mevcut.
5) Hopper: Uçuş rezervasyonu için
Hopper’ı Skyscanner ve Cheapflights gibi diğer uçuş rezervasyon uygulamalarından ayıran özellik, uçuş rezervasyonlarınızın ne zaman yapılacağını, en ucuzu ve en büyük tasarrufun nasıl elde edilebileceğini gösteriyor olması. Uygulama içinde bir uçuş için arama yaptığınızda uygulama size bekleyeip beklememeniz gerektiğini söylüyor. Beklemek en iyisiyse, fiyat düştüğünde size bir bildirim gönderiyor. Uygulamayı kullananların %95’i uygulamanın yanıltmadığını ve doğruyu söylediğini söylüyor.
6) Packpoint: Yapılacaklar listesi için
Bu uygulama seyahatiniz için otomatik olarak bir yapılacaklar listesi oluşturuyor. Yani planladığınız seyahatle ilgili bazı ayrıntılarla birlikte gideceğiniz yer, tarih süresi ve ne kadar kalacağınızı yazmanız yeterli. Uygulama sizin yerinize planlarınızı yapıyor hatta ne giyeceğinize kadar karar verebiliyor.
7) Rome2Rio: Transit bağlantılar için
Uluslararası bir seyahat planlarken rota planlaması, hangi otobüsleri kullanacağınız, hangi metrolara bineceğiniz konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. A’dan B’ye nasıl ulaşacağınız konusunda en ufak bir fikriniz yoksa Rome2Rio sizin için. 158 ülkede 4.800’den fazla ulaşım operatörünün yol bilgilerini içeren uygulama, tahmini seyahat süresi ve ücretleri ile uçuş, tren, otobüs, feribot ve sürüş seçeneklerini anında görüntülüyor.
8) Tinder: İnsanlarla tanışmak için
Muhtemelen bu uygulamayı daha önce de duymuşsunuzdur. Bölgede yeni birileriyle tanışmak istiyorsanız bu uygulama sizin için. Her ay dünyada yaklaşık 50 milyon insan tarafından kullanılan uygulamada beğendiğiniz kişileri hızlıca sağa, beğenmediğiniz kişileri ise hızlıca sağa kaydırabilirsiniz.
9) Circa: Saat dilimleri için
Circa uygulaması çok fazla şehir dışı seyahat eden ve artık saatin hangi ülkede kaç olduğu takip edemeyenler için tasarlanmuş bir uygulama. Basit uygulama, birden fazla yerde bulunduğunuzda saatleri izlemenize yardımcı oluyor. Böylece dünyanın dört bir yanında bulunan arkadaşlarınızla, dostlarınızla veya ailenizle daha rahat bir iletişim kurmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda gözleri rahatsız etmeyen bir tasarımı var.
10) Accuweather: Havadurumu için
100’den fazla dilde hizmet veren web sitesi ve uygulaması, yaklaşık 1,5 milyar kişi tarafından kullanılıyor ve genel uzun vadeli hava tahminleri için yardımcı oluyor. Bulunduğunuz adreste bir dakikada yere düşen yağışı bile tahmin edebilir. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar sunan uygulama sayesinde dışarı çıkarken şemsiye veya güneş kremi almayı unutmayacaksınız.
Kaynak: The Guardian
Hürriyet : Çeviri: Emirhan BAŞALAN