We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Bağlıkaya: “Sektörümüzü Ayakta Tutmak İçin Mücadele Ediyoruz”

Bağlıkaya: “Sektörümüzü Ayakta Tutmak İçin Mücadele Ediyoruz”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Bağlıkaya: “Sektörümüzü Ayakta Tutmak İçin Mücadele Ediyoruz”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, üyelerine yönelik bir video mesaj yayınladı. Bağlıkaya, “Seyahat acenteleri olmadan ne tesisler dolar ne de havaalanları… Bu gerçeğin görülmesini ve gereken desteğin verilmesini sağlamak, en önemli, hatta tek hedefimiz” dedi.

Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak, Birliğimize, Vakfımıza ve yönetim görevi üstlenen bizlere yönelik güçsüzleştirme çabaları karşısında tepkimizi daha şiddetli ortaya koymak yerine  bu can pazarı dönemde ülkemizi ve mesleğimizi geleceğe taşıyacak konularla ilgilenmeyi daha doğru buluyoruz” dedi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın yayınladığı videonun tam metni şu şekilde:

İnsanlığın, tarihe geçecek büyük bir sıkıntıyla baş etmeye çalıştığı bu dönemde;  bizler de önce sağlığımızı sonra da işimizi korumak, bu hengâmeden sağ salim çıkmak için çalışıp çabalıyoruz.

Hedefimiz, sağlıklı günlere ulaşıldığında, işimize kaldığımız yerden devam edebilmek. Bu kadar masum ve makul bir hedefe bile kolay ulaşılamayacağının bilincindeyiz. Sağlıklı ve güçlü ekonomi için turizmin ve turizmin lokomotifi olan seyahat acentelerinin, yani mesleğimizin,  ülkemizin geleceğinde önemli bir yer tutacağını görüyoruz.

İstihdamı hızlıca harekete geçirebilmek, bankacılık sisteminde hareketi sağlamak, turizm tesislerini bir an önce açabilmek, turizmin doğrudan etkilediği elliden fazla sektöre hayat vermek; öncelikle seyahat acentelerinin etkin ve verimli çalışabilmesine bağlıdır.

Seyahat acenteleri olmadan ne tesisler dolar ne de havaalanları… Bu gerçeğin görülmesini ve gereken desteğin verilmesini sağlamak, en önemli, hatta tek hedefimiz…

‘Emek ve gayretlerimizi mesleğimizin ayakta kalması yolunda harcayacağız’

TÜRSAB olarak, Birliğimize, Vakfımıza ve yönetim görevi üstlenen bizlere yönelik güçsüzleştirme çabaları karşısında tepkimizi daha şiddetli ortaya koymak yerine  bu can pazarı dönemde ülkemizi ve mesleğimizi geleceğe taşıyacak konularla ilgilenmeyi daha doğru buluyoruz.

Bu nedenle hepimizin büyük sıkıntılarla boğuştuğu bu günlerde herkesin; tüm kurumların ve kişilerin, emek ve gayretlerini kişisel çıkar, duygu ve hedeflerden ziyade seyahat acentelerinin ve mesleğimizin ayakta kalması yolunda harcaması gerektiğini düşünüyoruz.

Biliyoruz, mal ve hizmet piyasalarına sağlanan; kısa dönem çalışma ödeneği, SGK ve vergi benzeri yükümlülüklerde öteleme, KGF kapsamında kredi, kısa dönem çalışma gibi genel destekler, çok değerli olmakla birlikte, ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli işletmeler olan seyahat acenteleri için yeterli olamamaktadır. Ancak, devletimizin mali olarak daha fazla bir destek verememesi halinde bile yapılabilecek işler olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle taleplerimizi devletimize mali yük getirmeyen hususlarla ilgili de, seslendirmeyi doğru buluyoruz.

Bu kapsamda hazırladığımız ve ilgili makamlara ulaştırdığımız çalışmalarımızı, sizlerle paylaşmak istiyoruz.

  • Seyahat acentelerinin 2020 yıllık aidatlarının ödenmemesi;
  • Seyahat acentesi işletme belgelerinin devrinin mümkün olması ve işletme rehni ile kredi imkanı.
  • Tüketici iptallerindeki gayrı adil uygulama ve düzenlemelerin değiştirilmesi.
  • Havayolu, otel gibi işletmelerle olan sözleşmelerin kriz dönemine uygun hükümlere tabi olmasının sağlanması.
  • Krizin süresini uzatmamak, her şeyin daha kısa sürede normale dönmesini sağlamak için pazarlama teşvik ve desteklerinin verilmesi

Bu taleplerin bir kısmı kısa sürede halledilebilecek niteliktedir.

TÜRSAB olarak bu taleplerimizi ilettiğimiz kurumlara bu konulardaki tüm çalışmalarımızı aktardık. Sizlere taleplerimiz ile ilgili detayları vermeye devam edeceğim.  Gün uyumadan, yorulmadan çalışma günüdür. Hepinize sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

GM Dergisinin Diğer Haberleri İçin Tıklayınız!

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.