We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Avrupa Birliği’nden 14 Ülkeye Seyahat İzni! Türkiye’ye İzin Var Mı?

Avrupa Birliği’nden 14 Ülkeye Seyahat İzni! Türkiye’ye İzin Var Mı?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Avrupa Birliği’nden 14 Ülkeye Seyahat İzni! Türkiye’ye İzin Var Mı?

Avrupa Birliği, schengen dışındaki 14 ülkeye seyahat izini çıkması yönünde çalışmalarda yapıyor. Merak edilen konu ise tabi ki Türkiye. Bu 14 ülke arasında Türkiye ismi var mı, hangi ülkelere izin verilecek? İşte tüm soruların cevabı…

avrupa birliği

Konuyla ilgili bilgiyi diplomatlar Alman haber ajansına aktardı. AB’nin Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) de içlerinde olduğu bir çok sayıda ülkeye olan seyahat yasağını 1 Temmuz tarihinden itibaren  devam ettirmeyi düşünüyor.

1 Temmuz’dan İtibaren 14 Ülke

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; 1 Temmuz tarihinden sonra 14 ülkeden AB sınırlarına seyahate izin verileceğini vurgulanıyor.

Adı Geçen ülkeler ise; Cezayir, Avustralya, Gürcistan, Japonya, Kanada, Fas, Karadağ, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay olacağı  yönünde… DW Türkçe’de yer alan haberde; Çin’den AB’ye seyahatlerin izin verilmesi için planlar yapılıyor. Fakat bunun için mütekabiliyet beklenecek. ve Çin’in de AB vatandaşlarına seyahate izin vermesi gerekli olacak. AB ülkelerinin  çalıştığı  ve  anlaşma sağladığı listenin onayı için resmi süreç başladı. Resmi açıklamanın yarın olması söylenenler arasında.

Hangi Kriterler Belirleyici Olacak

İzinlerin verileceği  ülkeler arasında ABD, Brezilya, Rusya ve Türkiye gibi ülkelerin adı geçmiyor. Seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasında ülkelerde son iki haftada görülen yeni koronavirüs vaka sayısı belirleyici  rol alacak.  Bunun yanında bu süre zarfında vaka sayısındaki eğilim önemli. Ve her ülkenin pandemiyle nasıl bir mücadele verdiği de bakılacak kriteler arasında.  Buna göre son iki haftada kaydedilen yeni vaka sayısının (AB ortalaması olan) 100 bin kişide 16’dan az olması da dikkat edilecek hususlarda…

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.